-200 gr ciocolata cu lapte sau amaruie
-100 gr unt
-200 gr frisca lichida
-100 gr zahar tos(optional)
-200 gr biscuiti simpli
-200 gr nuca
-1 fiola esenta rom.
-100 gr cereale(optional).
-1 foaie de napolitana(taiata in jumatate pe orizontala).
Mod de preparare:
Ciocolata taiata bucati mici,o punem intr-un vas ... Urmeaza a fi topita pe baie de aburi ,cand este topita adaugam frisca lichida,untul si zaharul..( daca va doriti mai dulci aceste batoane,)..continuam sa amestecam pana obtinem un sirop de ciocolata ...
Lasam sa se raceasca,siropul..,iar intre timp maruntim biscuitii,nucile si cerealele..
Daca siropul s-a racit,adaugam esenta de rom..si omogenizam bine acel sirop..
Turnam treptat siropul peste biscuiti,nuci ,cereale...pana la incorporarea totala .
Foaia de napolitana o taiem in 2 bucati pe orizontala,asezam prima foaie ,turnam compozitia de ciocolata,nuci,cereale..intindem uniform pe toata suprafata...,iar deasupra.. cea de a doua foaie de napolitana..
Daca va doriti puteti lasa asa simpla,foaia...sau sa decorati cu ciocolata topita...eu am oprit cateva linguri din siropul de ciocolata,inainte de a-l amesteca cu biscuitii/nucile/cerealele..
Se lasa la rece,pana se intareste...dupa care se portioneaza dupa preferinta ..
Sunt delicioase si foarte rapid de pregatit..:)