23 februarie 2010

CARTOFI COPTI UMPLUTI CU CASCAVAL

Este o garnitura simpla... delicioasa,rapid de pregatit....si de mare efect..:)))
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente




- 1 kg cartofi
-50 gr unt
-200 gr cascaval 
-50 ml ulei
-o mana sare grunjoasa
 
Mod de preparare

Cartofii ce spala bine...se sterg cu hartie absorbanta...se inteapa cu furculita din loc in loc...
Intr-un vas ii asezam,turnam uleiul si sarea grunjoasa...si ii  frecam bine,pana se acopera fiecare cartof in parte cu sare si ulei...
Pe gratarul cuptorului,se aseaza cartofii..si se lasa sa se coaca la foc moderat,intorcandu-i si pe partea cealalta .
Cand sunt gata rumeniti.....ii taiem pe orizontala si verticala in forma de cruce....in partea de sus....strangem putin.....si punem o bucatica de unt....,o sa se topeasca rapid...dupa care punem cascaval ras...cat intra in acea taietura...lasand si in afara...ca o palarioara...:))


Si acum o poza..in sectiune...:)

 

21 februarie 2010

PUI UMPLUT CU CIUPERCI


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente
-1 pui griller
-500 gr ciuperci
-1 ceapa sau praz
 -5 linguri pesmet
-2 oua
-sare
-piper alb
-condimente pt. pui
-curry
-sos de rosii
-ulei
-oregano,rozmarin,busuioc..

Mod de preparare

Ciupercile,ceapa / prazul se spala se curata si se toaca marunt.
Puiul se spala bine si se trece prin flacara..(....nu violet..:))))...)....
Pregatim umplutura:ciupercile le amestecam cu ceapa/prazul tocat marunt,adaugam si oualele,pesmetul apoi sare ,piper si condimente pt pui(putin),si daca va place puteti pune si ceva verdeata,marar sau patrunjel...
 Umplem partea interioara a puiului,apoi coasem...sau prindem cu scobitori..pt a nu iesi umplutura...,daca vreti mai multe poze cu procesul tehnologic...:)...gasiti aici la puiul umplut cu ficatei...este aceeasi metoda de preparare,doar umplutura difera...
Se unge cu o pensula ,ulei pe toata suprafata puiului,pt a sta condimentele mai bine pe el...si presaram condimente pt pui,sare si piper,curry...
Se pune pe un gratar grill...si se da la cuptor...

Intr-un bol ,punem sosul de rosii si putin ulei,impreuna cu oregano,rozmarin,busuioc,si cand e puiul in cuptor,dam cu aceasta compozitie pe suprafata puiului,din cand in cand...pt formarea acelei cruste,delicioase..:)
Se lasa la cuptor,timp de 2 ore,..2 ore si 30 min,..in functie de tipul cuptorului...

  
Se portioneaza si se serveste alaturi de garnitura si salada....
Este o bunatate de pui...:))...de data aceasta am folosit ca si garnitura...cartofi copti cu cascaval...si salata de ardei copti..

18 februarie 2010

SARMALUTE CU CIUPERCI


Sunt foarte delicioase,mai ales cu varza murata..:))...spun asta,deoarece sarmalele noua ne plac numai cu varza murata...



Avem nevoie de urmatoarele ingrediente



-1 varza murata sau 1 varza dulce (fiarta in prealabil cu putin otet) 
-500 gr ciuperci
-3 morcovi
-1/2 telina mijlocie
-1 ardei gras
-2 cepe
-1 bucata de praz
-1 ceasca orez
-200 ml ulei
-sare ,piper alb,condimente pt sarmale,curry,boia de ardei dulce,foi de dafin,cimbru..
-100 gr pasta de tomate sau rosii proaspete (2 bucati) 
 



Mod de preparare
Desfacem foile verzei...si le punem la desarat in apa,schimbam apa de cateva ori...,si le pregatim tainadu-le cotoarele pt a inveli cat mai bine sarmalele...
Legumele se spala bine..se curata si se toaca marunt...

Orezul il spalam bine..Intr-o cratita punem uleiul la incins si punem la calit toate legumele,punand putina apa calda,si acoperind cratita pt a se inabusi bine legumele...

 Lasam cateva clocote si adaugam orezul,amestecam bine..il lasam si pe el sa fiarba putin cu legumele,si cand scade zeama legumelor,si incepe sa se "desfaca" orezul...

Lasam sa se raceasca putin si adaugam ciupercile si condimentele,impreuna cu 2 linguri de pasta de tomate..

Pregatim vasul in care urmeaza a fierbe sarmalele la cuptor...

Si nu ne-a mai ramas decat sa invelim sarmalele..nu cred ca este o noutate pt nimeni...acest procedeu...:)

Se dau la cuptor pt 2 sau 3 ore...in functie de cuptor...
Se pot servi cu sos de rosii...sau sos de marar...,daca le pregatiti intr-o zi de post...puteti pregati sosul de marar...din 2 linguri faina amestecate cu zeama in care au fiert sarmalele si marar tocat marunt...,punem zeama putin cate putin...pana obtinem un sos ,..asemanator unei smantani mai groase...

Cam asta ar fi tot..sunt foarte bune,alaturi de-o mamaliguta....acum,.nu-mi ramane decat sa va spun "Pofta Buna"...:))



12 februarie 2010

AMANDINE

Este o prajitura delicioasa...poate un pic prea dulce pt gustul meu...dar e preferata alor mei,si asta conteaza..:)...,si pe langa faptul ca este delicioasa..... aminteste de prajiturile copilariei ...asta facand-o sa fie si o prajitura speciala...:)
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente
 

                    
  -1 blat tort dreptunghiular...reteta o gasiti aici.....doar ca pe langa celelalte ingrediente adaugati si cacao


Pt crema:
-1 pachet unt...sau 250 gr margarina Rama
-2 galbenusuri
-100 gr zahar pudra
-4 linguri cacao
-esenta rom
Pt sirop :
-10 linguri de zahar tos
-250 ml apa
-Pt glazura:
- 1 ciocolata amaruie sau cu lapte (eu aici am folosit ciocolata cu lapte)
-3 linguri frisca lichida...sau smantana

Mod de preparare:
 

Intre timp ,pana se coace blatul..pregatim siropul,(pt ca trebuie lasat la racit..)...in felul urmator,topim zaharul intr-un vas,cand devine de culoare maronie,punem apa (atentie la aburul produs!!!)..practic e un sirop de zahar ars...
Blatul dupa ce s-a racit bine, il taiem in doua...si il insiropam cu siropul de zahar ars...
 Pregatim crema....,mixam margarina sau untul,adaugam pe rand,zaharul pudra,galbenusurile si in cele din urma esenta de rom...
O intindem peste prima foaie de blat insiropat....,peste crema asezam cea de-a doua foaie de blat insiropat....o dam la frigider..pana pregatim glazura...nu inainte de a o portiona(numai la suprafata)... in patrate egale.Oprim putina crema si pt decor...
Dupa ce o scoatem din frigider,o portionam patrate..si punem pe fiecare bucata in parte,glazura de ciocolata...


Formam pe fiecare bucata cate o avelina din crema...,in care "infigem"...cate o bucatica de ciocolata...:)



5 februarie 2010

TORT CU FRUCTE

Este un tort delicios,racoros...si aleg sa-l pregatesc in weekend-uri,si la ocazii...de data am reusit sa fac si cateva fotografii...din timpul prepararii...




Avem nevoie de urmatoarele ingrediente




-4 oua
-200 gr zahar tos
-500 ml lapte
-2 linguri de amidon sau faina (eu am folosit praf de budinca)
-500 ml frisca lichida
-2 plicuri zahar vanilat
-2 plicuri gelatina alimentara Dr.Oetker
-1 compot ananas sau cocktail tropical
-4 mandarine
-2 portocale
- piscoturi Savoiardi (2-3 pachete a cate 12 piscoturi)

Mod de preparare

Fructele se curata,se taie cuburi mici...oprindu-se pt decor,cateva felii din fiecare fruct...
Cele taiate cuburi se lasa la scurs intr-o sita,iar in zeama rezultata se pune gelatina la hidratat,adaugand inca 3 linguri din zeama compotului...
Oualele se separa ,...galbenusurile se amesteca cu zaharul,laptele,zaharul vanilat si faina/amidonul....punandu-se pe foc pe bain-marie..pana se ingroasa...lasandu-se mai apoi la racit...
Albusurile se bat spuma..la fel si frisca...
Gelatina se pune si ea pe bain-marie..pana la dizolvarea completa a granulelor...,lasandu-se sa se tempereze,dupa care se adauga compozitiei de galbenusuri...
Albusurile batute spuma bine,se adauga si ele...peste compozitia de galbenusuri...,iar in cele din urma la fel procedam si cu frisca...,punand compozitia pentru putin timp la frigider...
Intr-o cratita mai inalta,se pune folie alimentara,umezita in prealabil...
Pe fundul cratitei....se pun fructele felii,asezandu-le dupa preferinta....iar pe marginea cratitei se pun piscoturile inmuiate in compot..
Jumatate din crema se toarna peste fructele de pe fundul vasului....
Asezam peste crema,jumatate din cantitatea de fructe taiate cuburi...
Restul de crema o turnam peste fructe....,urmeaza la rand restul fructelor....,iar peste toate... se pun piscoturile inmuiate in compot,peste care punem folie alimentara...si dam la rece,pana a doua zi..
A doua zi,se rastoarna pe un platou....,daca vreti puteti decora cu frisca...eu il las asa...ne place mai mult...fara frisca...nefiind asa de dulce...:)
Se portioneaza si se serveste....ca atare...:)

.....LA ADUNAT DE PREMII

Am primit aceste premii minunate....(si cand spun 'minunate' ma refer in special la mesajul transmis de fiecare premiu in parte)....,nu pot decat sa ma bucur,cand acestea vin de la persoane deosebite prin ceea ce fac...si prin blogurile ce le administreaza..
Va multumesc din suflet,fetelor..mult succes in tot ceea ce faceti..toate gandurile bune pt voi si cei dragi voua!!

De la Cami  si Claudia-Maria:




De la Carmen:


Va multumesc frumos inca odata!!
Acum nu-mi ramane decat sa le dau si eu mai departe ,si sa le ofer cu mare drag urmatoarelor bloguri:




Marcela
Laura Blaauwiekel
RozBonBon
Alison's trials
Diamond
Amalia
Furnicuta boscodina
Bianca
CristinaK's blog
Libra
Livia
Ciocolata si zahar    
Cu Medi in bucatarie  
Fleur de sel
Irina


...Precum si tuturor celor ce ma urmariti...si celor din blogroll ce nu le-ati primit inca...vi le ofer cu drag...




1 februarie 2010

FICATEI DE PUI IN "CORSET"..:)



Sunt foarte deliciosi,se pot servi ca si aperitiv...sau alaturi de garnitura....sunt simplu de pregatit,iar gustul si aspectul incanta pe oricine...:),ii faceam de foarte mult timp...dar mi-a placut denumirea bucatarului Vladutz,(in emisiunea matinala a Antenei 1)..,si anume :"Ficatei in Corset"...,asa ca le-am spus si eu...tot asa...:)
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:



-500 gr ficatei de pui
-200 gr bacon
-sare,piper
-ulei pt prajit.

Ficateii de pui se spala bine,se pun la fiert in apa cu putina sare...se lasa cateva clocote...se scot si se pun la racit..
Se condimenteaza ficateii cu sare si piper, se invelesc in cate-o felie de bacon...(cred ca imaginile sunt destul de elocvente)...,prinzandu-le pe fiecare cu cate un scobitoare..
Se incinge uleiul bine...asezand fiecare bucata in tigaie,lasand sa se rumeneasca pe ambele parti..
Se scot pe-o hartie absorbanta...
Se decoreaza dupa preferinta,scotand scobitorile...
Cam asta ar fi tot,simplu si gustos...:))..Pofta buna!!