31 mai 2010

Frigarui a la Jamie

Aceste frigarui mi-au placut mult de cum le-am vazut la Jamie Oliver...,nu am respectat in totalitate...felul in care el le-a pregatit... pentru ca.. folosea peste...eu am folosit piept de pui...:)... el folosea bete de rozmarin...(eu nu am avut)..si am folosit bete pt frigarui...:))
Avem nevoie de urmatoarele:
-1 buc piept de pui
-1 buc dovlecel lung
-2 buc ardei  rosu
-200 gr ciuperci proaspete
-200 gr sunca taraneasca (slaninuta+carne)
-sare,piper alb,rozmarin,praf de usturoi,busuioc,coaja si zeama de la o lamaie,
-50 ml ulei masline.


Mod de preparare:
Pieptul de pui se spala si se taie bucati patrate egale...
Intr-un bol se pune uleiul de masline,coaja si zeama de lamaie,sare,piper alb,rozmarinul..., praful de usturoi si busuiocul...,in acea compozitie adaugam bucatile de piept de pui..amestecand bine...dupa care lasam bolul la frigider...pt 30-40 minute..
Intre timp pregatim legumele...
Dovlecelul se curata de coaja...se spala...taiem fasii subtiri pe lungime...,cu ajutorul cutitului special de ras legume...(tip razatoare)...il folosim si pt a taia aceste fasii subtiri...
Ardeiul se spala..si se taie bucati patrate...aproximativ egale..cu cele taiate din piept de pui...
Ciupercile se spala si ele..se rup coditele...iar in functie de marimea lor...se taie jumatati sau sferturi..
Sunculita..:)...se taie si ea bucati patrate egale....


 Si acum pregatim frigaruile ...foarte important la aceste frigarui ... fasiile de dovlecel..trebuie sa separe toate ingredientele ...asadar dupa cum vedeti in imagini...se incepe cu fasia de dovlecel...se pune carne,se continua in "s" cu dovlecel..apoi sunculita..iar dovlecel..ciuperci...dovlecel...ardei...dovlecel...si apoi se repeta...,dar pentru a lucra bine cu fasiile de zuchinni...e bine...sa tinem componentele in varful batului de frigarui....le dam drumu' in jos..numai cand am terminat fasia de dovlecel...
Se pun pe gratar..si se intorc pe toate partile...eu de data am folosit tigaia grill..dar ies mult mai bune...la gratar cu carbuni...
 Se pot servi cu garnitura de cartofi sau orez...dupa preferinta...:)
 

28 mai 2010

Salata de Fructe


Avem nevoie de urmatoarele:
-2 mere
-2 portocale
-2 banane
-2 pere
-2 kiwi sau 250 gr capsuni(eu am facut jumatate cu capsuni,jumatate cu kiwi)
-3 linguri miere
-cateva frunzulite de menta
-esenta de rom...

Fructele se curata se spala....si se taie felii sau cuburi dupa preferinta...

Se pun intr-un bol,se adauga mierea peste fructele proaspat taiate...
Taiem marunt frunzele de menta...
Le punem si pe ele peste fructe...
Amestecam bine...adaugam si esenta de rom...
Dam bolul la frigider...pentru 20-30 minute...dupa care salata.. se poate servi in cupe...puteti pune frisca sau diverse topping-uri...noi preferam asa simpla......:)
Cele doar cu Kiwi...aratau asa...
 
Cele cu Capsunici....aratau asa...si erau si mai bune...:))

27 mai 2010

"Gradina" din Bucatarie..

Va prezint mai jos,plantele mele aromatice ce stau mandre pe pervazul din bucatarie...:))Si incep cu:
Menta:

Busuiocul:
Mararul:
Si Arde(iuti)i ..:)),nu prea se incadreaza la plante aromatice...,sau.. se pot incadra la plante...mult prea aromatice (picante)...:))
Revin acum cu un update al acestei postari,deoarece mi-am imbunatatit aceasta mica colectie de plante aromatice cu inca doua,acestea fiind..:)
Rozmarinul:
Oregano:

20 mai 2010

Rulada cu Branza si Jambon


Pentru Rulada avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-3 oua mari..sau 4 mici
-1 ceapa verde
-1 lingura faina
-3 linguri lapte
-sare,piper..patrunjel si marar verde

Pentru Umplutura avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-200 gr file jambon
-200 gr branza telemea
-50 gr unt

Mod de preparare:
Pregatim rulada...batem oualele cu sare si piper..spalam bine ceapa verde si o tocam marunt..dupa care o adaugam in oua...mai punem patrunjelul si mararul verde tocat marunt...,urmeaza sa punem si laptele,iar in cele din urma adaugam lingura de faina..batem bine cu telul...si intr-o forma tapetata cu hartie de copt..turnam compozitia...si o dam la cuptor,pana devine rumena...eu de data asta...am pus-o intr-o tigaie mare de teflon,...fara niciun pic de grasime,a iesit super buna....:)
Intre timp,cat rulada se coace...pregatim umplutura
Dam branza pe razatoare..
Fileurile de Jambon le taiem fasii...
Branza o amestecam cu untul...si cu fasiile de jambon...
Cand rulada este gata,intindem compozitia de branza si jambon..si rulam...o decoram dupa preferinta...
Se da la frigider,dupa care se portioneaza...
Este foarte delicioasa...mai ales alaturi de o salata din rosii si castraveti...:))..si nu numai...

18 mai 2010

Premii Frumoase...Premii Haioase

Am primit aceste frumoase si haioase premii...de la Maria...Carmen...si Cami...va multumesc frumos dragele mele...va doresc toate cele bune...si mult succes in tot ceea ce faceti..
Va ofer si eu cu mare drag...un trandafir inflorit azi dimineata!!

Asadar haioasele premii sunt:










Le ofer si eu cu mare drag...tuturor celor ce ma urmaresc si ma viziteaza...!!

16 mai 2010

Prajitura cu Stafide,Nuca si Rahat




Este o prajitura delicioasa,reteta ei...o caut de ceva vreme..si am gasit-o la Cristina(retete..retete..retete).....am executat-o deja de 2 ori...,de data aceasta am reusit sa fac si poze din timpul pregatirii...Multumesc mult Cristina!
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-2 foi de napolitana
-Blat
-6 albusuri
-1 cana zahar tos
-1 cana rahat
-1 cana stafide
-1 cana nuca(pusa la cuptor pt a se praji putin)
-4 linguri faina..
-1 plic praf copt
-1 plic zahar vanilat,coaja de lamaie
-putin sare..
Crema:
-6 galbenusuri
-1 cana zahar tos
-1 pachet de margarina(250gr-300 gr
-1 esenta vanilie.
Glazura:
-100 gr ciocolata cu lapte sau amaruie
-2 linguri ulei.

Mod de preparare:
Pregatim blatul...in felul urmator..batem albusurile bine cu putina sare..adaugam treptat zaharul,(ideal ar fi sa folositi zahar pudra)..continuand sa mixam ..pana devin lucioase..
Acum adaugam faina amestecata cu praf de copt...continuam cu zaharul vanilat si coaja de lamaie,amestecand usor cu ajutorul unei linguri....,iar in cele din urma adaugam rahatul,stafidele(lasate putin la inmuiat in vin alb...sau rom)..si nuca prajita putin la cuptor.
Tapetam o tava cu hartie pt copt..,turnand compozitia...lasand-o apoi in cuptor,la foc mic..pana devine rumena...si trece testul scobitorii...:)
Lasam blatul la racit..si intre timp pregatim crema..
Intr-un vas punem galbenusurile si zaharul,le batem bine cu telul..pana devina albicioasa compozitia,adaugam esenta de vanilie...apoi o punem la foc mic...amestecand continuu...sau pt o mai mare siguranta...folositi bain-marie..
Margarina o batem spuma...(lasata in prealabil la temperatura camerei)..
Cand compozitia de galbenusuri incepe sa fiarba..si s-a ingrosat...o dam deoparte..o lasam la racit..,dupa care turnam peste margarina spuma...,amestecam bine...
Urmeaza sa asamblam prajitura...incepem cu foaia de napolitana,peste care turnam jumatate din crema..o intindem pe toata suprafata...asezam blatul ...cealalta jumatate de crema...si inca o foaie de napolitana...punem o greutate peste foi...sa nu se ridice la colturi..
Pregatim glazura...in ce mod preferati...eu am ales de data asta...ciocolata cu lapte..taiata bucatele egale,puse intr-o punga impreuna cu uleiul...legata bine ...si lasata punga in apa calda...,pana la topirea totala a ciocolatei...dupa care, taiata putin la colt...si dam pe foaia de napolitana,diverse forme.
 

14 mai 2010

Salata cu Ton

Avem nevoie de uramtoarele ingrediente:
-1 buc .salata verde
-1 conserva ton
-2 oua fierte
-2 rosii
-2 castraveti
-2 cepe verzi
-sare,piper.. salad dressing de la Knorr...(eu am pus grecesc.).
-ulei de masline(5-6 linguri)
-zeama de lamaie..

Mod de preparare:
Legumele le curatam..le spalam bine,..si taiem felii(rosiile si castravetii)...ceapa verde (rondele)..salata verde(fasii)..oualele le taiem cuburi...


Inr-un bol,punem salata taiata fasii,tonul scurs de ulei...apoi pe rand asezam :castravetii,ceapa,ouale..,iar in cele din urma rosiile...
Pregatim dressingul,... uleiul de masline,zeama de lamaie,sare,piper si plicul de salad dressing,le amestecam bine...

Turnam dressing-ul peste legume...si amestecam usor..cu 2 furculite de jos in sus..sau puteti sa le lasati asa in straturi...,eu de data aceasta am ales prima varianta...

11 mai 2010

Frigarui cu Garnitura de Cartofi




Avem nevoie de urmatoarele:
-500 gr carne pui , porc sau manzat
-2 cepe
-2 buc. ardei gras de preferinta rosu sau verde
-5 linguri ulei de masline
-zeama de la o lamaie
-sare,piper,praf de usturoi,oregano,busuioc,rozmarin,curry.

Mod de preparare:
Carnea se spala bine ,se taie cuburi..Intr-un bol punem carnea,adaugam uleiul de masline,zeama de lamaie...si condimentele...se amesteca bine si se lasa o ora la frigider...

Ceapa si ardeii se spala si se taie bucati egale cu cele taiate si la carne.
Betele pt frigarui se pun in apa..pt 20 minute.

Se scoate carnea din frigider,si incepem sa pregatim frigaruile...asadar..punem o bucata de carne,una de ceapa..si una de ardei...si tot asa...continuam cu..carne,ceapa,ardei...

Se pun pe gratar...intorcandu-le pe ambele parti...
De data asta le-am servit cu cartofi prajiti..

9 mai 2010

Tarta cu Pere

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:-1 buc aluat foietaj
-1 kg pere(de preferinta cele verzi,putin mai tari)
-200 gr zahar tos(daca sunt dulci perele,puneti mai putin 100-150 gr)
-3 lingurite scortisoara
-putin unt
-gem de caise sau piersici...

Este o reteta destul de simpla,tinand cont ca aluatul este foietaj,gata preparat..:)
Dar la fel de bine,puteti folosi aluat pentru tarta...,eu am facut destul de des,aceasta tarta,si cu aluat de tarta..si cu foietaj......dar cu foietaj..iese mult mai buna...:)..acum na,gusturile nu se discuta...:)
Sa trecem la treaba...
Spalam bine perele,le curatam...si le taiem cuburi...(jumatate din cantitate)..cealalta jumatate din cantitate.. folosind-o pentru decor...
Aluatul il lasam dinainte sa se decongeleze la temperatura camerei...

Intr-o craticioara punem cuburile de pere....peste care punem zaharul...si lasam la foc moderat...cam 15-20 minute...,spre sfarsit adaugam scortisoara...lasand-o sa se raceasca putin...
Acum ne ocupam...de taierea perelor...ce urmeaza a fi puse pe deasupra ca si decor...,le taiem felii subtiri...(ca-n imagine)...,iar pt a nu se oxida..pana vor fi aranjate...le stropim cu zeama de lamaie...
Aluatul il intindem...si decupam forma rotunda..
In tava aragazului....punem folie de aluminiu....si asezam foietajul decupat...
Peste aluat,punem compozitia de pere taiate cubulete...
 Punem si feliile de pere....de jur imprejur...
Presaram zahar,scortisoara...si bucatele mici de unt..
Se da tava la cuptor la foc moderat...pt 25-30 minute in functie de tipul cuptorului...,pana devin perele aurii..
Pana se raceste putin tarta....pregatim...3 linguri de gem de caise/piersici,le diluam cu 3 linguri de apa...pe foc...,iar apoi cu ajutorul unei pensule...dam pe toata suprafata tartei...
Foarte simpla...dar delicioasaaaaa..:)..abia astept perele...noastre romanesti...aromate...:)

6 mai 2010

Chifle Umplute cu Sunca si Ciuperci




Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-4 Chifle
-2 bucati Ceapa Verde
-300 gr Ciuperci Champignon
-300 gr Sunca York
-4 linguri de Unt...sau Crema de Cascaval.
-sare si piper
-100 ml ulei.
-2 oua.
-300 gr Cascaval Ras..sau Branza Topita.

Mod de preparare:Chiflele se taie pe jumatate,se scobesc de miez...
Ceapa si ciupercile,se spala si se taie marunt...
Sunca se taie fasii...
Se pune uleiul la incins...adaugand mai apoi ceapa si ciupercile..putina sare si piper...daca va place puteti adauga si patrunjel si marar verde,tocate marunt...
Interiorul chiflelor il ungem cu unt sau crema de cascaval...(eu am folosit crema de cascaval)
Punem un rand de sunca taiata fasii...
Peste sunca asezam ceapa si ciupercile calite...
Batem cele 2 oua cu putina sare si un pic de lapte...
Impartim oualele batute,, in cele 4 chifle... peste ciuperci si ceapa...
Cascavalul il radem...si punem deasupra ciupercilor...
Capacele chiflelor...le inmuiem putin in lapte...si le asezam peste cascaval...

Peste capac...punem felii de branza topita...sau felii de cascaval...
Presaram susan...si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt...
Lasam la cuptor la foc moderat...30-40 min...in functie de tipul cuptorului...
Sunt foarte delicioase si rapid de pregatit.,..se pot servi cu ketchup sau sos de maioneza...sau ma rog...cu ce vreti voi si va place...:)