Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-200 gr unt
-350 gr biscuiti
-250 gr zahar tos
-250 gr nuca macinata
-5 linguri cacao
-250 ml lapte
-1 pachet foi de napolitana
-1 esenta rom
Decor:
-100 gr ciocolata
-3 linguri frisca lichida
Mod de preparare:
Laptele impreuna cu zaharul,cacao se lasa pe foc, pana incepe sa fiarba,dupa cateva clocote se ia vasul deoparte..Untul il taiem cuburi si-l adaugam compozitiei de lapte..amestecam pana se topeste untul,apoi adaugam si esenta de rom...
Biscuitii ii macinam fin la robot,la fel procedam si cu nuca..
In compozitia de lapte/zahar/cacao..adaugam pe rand nucile si biscuitii macinati,amestecand bine pana la incorporarea totala..
Pe fiecare foaie de napolitana se pune crema rezultata..mai exact se imparte crema in parti egale..,in functie de numarul foilor din pachet..Peste ultima foaie se pune o greutate,pentru a nu se ridica la colturi,se da la rece 1 ora...
Deasupra se pune glazura de ciocolata rezultata din topirea ciocolatei,pe baie de abur si amestecarii ei cu frisca lichida..
Este o prajitura delicioasa si rapid de pregatit...:))
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-3 oua
-12 linguri zahar
-12 linguri lapte
-12 linguri ulei
-12 linguri faina
-1/2 plic praf copt
-razatura lamaie
-un praf sare
-4-5 fire rubarba
-300 gr capsune
Pentru bezea:
-2 albusuri
-8 linguri zahar tos
-putina zeama lamaie.
Mod de preparare:
Ouale se mixeaza cu un praf de sare si zaharul tos,pana devine o crema alba fina(cam 15 minute,mixand continuu)...dupa care adaugam laptele,uleiul si razatura de lamaie...Faina se amesteca cu praful de copt,adaugandu-se treptat in compozitia de oua..(aceasta ultima operatiune se realizeaza cu o lingura sau spatula,fara mixer)..
Tapetam o tava cu hartie de copt,turnam compozitia in tava...Fructele le curatam si le spalam bine,apoi le taiem in bucati potrivite...Peste aluat asezam fructele dupa preferinta...
Dam tava la cuptor pentru 15-20 minute la foc moderat,pana incepe sa se rumeneasca pe margini...
In timpul asta pregatim bezeaua...Mixam albusurile cu zaharul si zeama de lamaie,foarte foarte bine..,atunci cand ridicam mixerul din compozitie,sa ramana" turturi"..:)
Scoatem tava din cuptor...
Turnam bezeaua,niveland-o uniform pe toata suprafata...
Introducem din nou tava la cuptor si lasam bezeaua 10-15 minute la foc mic pana se rumeneste frumos pe deasupra..
Se portioneaza dupa preferinta,numai dupa racirea completa...
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-2 oua
-180 gr zahar tos
-160 ml lapte pasteurizat
-1 plic zahar vanilat
-250 gr fructe de padure
-300 ml frisca lichida.
Mod de preparare:
Se bat ouale cu zaharul,adaugam laptele si amestecam pana ce compozitia s-a omogenizat..
Punem vasul pe foc si il lasam pana ce da compozitia in clocot,evident amestecand continuu in tot acest timp..Se ia vasul de pe foc,se adauga zaharul vanilat,lasand sa se raceasca complet..Intre timp ,mixam fructele la blender sau le zdrobim bine cu furculita..apoi le adaugam compozitiei formate din oua/zahar/lapte..
Mixam frisca lichida..,iar cand este batuta bine,adaugam fructele peste ea,amestecand foarte bine cu telul..
Compozitia rezultata se pune in caserole sau in forme speciale pentru inghetata...,dupa care se pun in congelator timp de trei ore..
Este o inghetata delicioasa foarte fina..fara cristale de gheata..
Se serveste cu diverse topping-uri..noi am servit-o asa simpla ,doar cu ciocolata alba rasa,deasupra..
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-150 gr biscuiti simpli
-150 gr nuca macinata
-100 gr unt
-150 cereale cu cacao
-100 gr nuca cocos
-1 punga stafide
-500 ml lapte condensat
-100 ml lapte pasteurizat.
Mod de preparare:
Biscuitii se maruntesc la robot ,(cat se poate de fin),la fel procedam si cu nuca si cerealele..
Untul se topeste intr-un vas pe foc..Laptele condensat se amesteca cu cel pasteurizat..Intr-un vas de yena se pune untul topit pe toata suprafata...,adaugam biscuitii maruntiti..,peste care adaugam si cerealele..
Peste cereale punem nuca de cocos si stafidele,iar deasupra asezam nuca macinata..
Laptele condensat si cel pasteurizat,amestecat in prealabil se toarna peste toata compozitia din tava..Lasam cateva minute sa se imbibe bine..Dam vasul la cuptor la foc moderat,pentru 30-35 minute pana se rumeneste pe margini,desprinzandu-se usor de acestea..
Se lasa la racit...dupa care se portinoneaza dupa preferinta..