26 iunie 2012

Inghetata cu caise si ness


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-500 gr caise
-2 linguri ness
-2 oua
-180 gr zahar tos
-160 ml lapte
-250 ml frisca lichida.


Mod de preparare:
Se bat ouale cu zaharul si ness-ul pana devin o crema fina...adaugam laptele si amestecam bine..Compozitia rezultata se pune pe foc ,se lasa sa fiarba cateva clocote pana se ingroasa,amestecand continuu in tot acest timp...,lasam apoi sa se raceasca..
Caisele se pun la robot,se lasa pana devin un piure fin...,iar cand compozitia de lapte/oua s-a mai temperat putin,le adaugam acolo...amestecam foarte bine...
Batem si frisca lichida...pana se intareste ,amestecand mai apoi cele doua compozitii...Crema fina obtinuta se pune in cutii la congelator pt cca 3 ore...,iar din 30 in 30 minute se scoate si se mixeaza..(pt a nu forma ace se gheata)..
Este o inghetata delicioasa si fina...,dar cel mai important se pregateste foarte repede...:))

13 iunie 2012

Cheesecake cu capsuni




Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru Blat:
-250 gr biscuiti 
-80 gr unt 
-zahar optional (4 linguri)


Pentru crema:
-800 gr branza de vaci
-4 oua
-1 cana zahar tos
-150 ml frisca lichida sau smantana
-3 linguri amidon alimentar
-1 esenta vanilie
-razatura unei lamai.


Decor:
-300 gr capsuni
-3 linguri zahar
-200 ml apa
-1 plic tort gelee rosu.


Mod de preparare:
Pregatim crusta dupa cum urmeaza:..Biscuitii ii macinam fin la robot...Untul il topim la microunde,dupa care il adaugam biscuitilor macinati in care am adaugat si zaharul ..amestecam bine cu o lingura... 
Tava rotunda cu peretii detasabili si cu diametru de 26 cm,se unge cu unt...apoi se aseaza compozitia formata din biscuiti si unt topit,apasand foarte bine,pana devine o crusta uniforma  pe toata suprafata,chiar si pe pereti....Incingem cuptorul si bagam tava la cuptor pentru 10 minute..
Intre timp pregatim crema de branza...Branza de vaci se lasa sa se scurga bine de zeama..apoi se mixeaza pana devine fina,adaugam pe rand zaharul,amidonul ,smantana,esenta de vanilie si razatura de lamaie..mixam bine pana devine o compozitie cremoasa..,pe rand se adauga cate un ou,se continua mixarea pana la incorporarea totala....
Se toarna compozitia in tava peste blatul din biscuiti...se niveleaza bine pe toata suprafata,dand forma la cuptor pentru 40-50 minute la foc moderat..pana marginile cremei de branza raman ridicate si mijlocul este inca moale..,iar cand miscati de tava,acesta sa tremure inca..:)

Se lasa la frigider aporoximativ 3 ore...dupa care se decoreaza cu capsuni taiati felii subtiri si gelatina ...Se lasa la frigider pana se intareste gelatina..apoi se portioneaza..
Este delicios acest cheesecake..si foarte,foarte fin...