-4 piersici mari
-3 linguri zahar
-zeama unei lamai.
-1 foaie aluat foietaj.
Pentru umplutura:
-2 oua
-100 gr unt (la temperatura camerei)
-100 gr zahar
-2 linguri amidon alimentar(puteti folosi si faina).
-1 esenta vanilie.
Pentru glazurat:
-4 linguri gem de caise
-2 linguri apa.
Mod de preparare:
Se spala bine piersicile, se scot samburii..si se taie felii..Le asezam intr-un vas ,adaugam peste ele cele 3 linguri de zahar si zeama de lamaie...se amesteca usor...
Intre timp pregatim umplutura dupa cum urmeaza:Untul tinut in prealabil la temperatura camerei,se mixeaza cu zaharu,la viteza mica...adaugam pe rand cate un ou...continuam sa mixam 2 minute...adaugam apoi amidonul / faina si esenta de vanilie,oprim mixarea...Scoatem forma din cuptor dupa trecerea timpului de coacere...,luam hartia de copt de deasupra...si turnam compozitia din oua/zahar/unt/amidon/esenta vanilie....
Peste aceasta compozitie asezam piersicile taiate felii...Dam din nou forma la cuptor la foc moderat pentru inca 20 minute,pana se rumeneste frumos deasupra...
Dupa ce scoatem tarta din cuptor...o ungem cu pensula pe deasupra,(cu gemul de caise amestecat cu apa si fiert si cateva minute pe foc...)..