30 decembrie 2012

Aperitive festive



Cum stati cu pregatirile pentru masa de Revelion?!..sunt sigura ca foarte bine..:)...Vin si eu cu cateva idei pentru platourile ce vor sta pe masa, la noaptea dintre ani..Retetele preparatelor le gasiti in link-urile de mai jos..

Chiftelute pe bete de scobitori..reteta pt chiftele o gasiti aici ..,iar pe scobitori se mai pune o bucatica de cascaval si o maslina...Am invelit o portocala in staniol...si le-am infipt..in ea..:))
 Rulouri cu sunca si pasta de hrean ras..Sunt facute din sunca de Praga si pasta de hrean la care am adaugat 2 lingurite de smantana dulce..

Oua umplute....Umplutura este realizata din galbenusurile oualelor fierte,1 cutie pateu de ficat,50 gr branza telemea rasa,50 gr unt si putin piper alb..sare doar daca e necesar,branza telemea fiind de regula sarata..Se mixeaza pana se obtine o pasta..apoi cu ajutorul unui sprit se umplu albusurile ,dupa care se decoreaza..
Gordon Bleu..reteta o gasiti aici
Salata de boeuf  reteta o gasiti aici.
 Daca tot se spune ca e bine sa mancam peste in noaptea de Revelion...am dat si eu forma de peste (crap)...salatei de boeuf...:))
 Se mai pot adauga diverse mezeluri..eu de data aceasta am pus doar chorizo..
 Astea fiind spuse...:)..va doresc din suflet sa aveti un AN NOU FERICIT,alaturi de cei dragi.. si multe realizari in plan personal si profesional..!

 

20 decembrie 2012

Lemon Tart



Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
 Pentru crusta:
-125 gr unt topit
-300 gr biscuiti simpli
-3 linguri zahar 
Pentru crema:
-1 plic gelatina alimentara (10 gr)
-3 lamai mari(coaja si zeama)
-250 ml frisca lichida
-400 ml lapte condensat
Pentru decor:
-ciocolata rasa sau puteti decora cu diverse topping-uri de fructe

Mod de preparare:
Se maruntesc biscuitii la robot...peste care se adauga untul topit si zaharul...se amesteca bine,pana rezulta o compozitie sfaramicioasa..Tapetam o forma de tort cu hartie de copt unsa cu unt,turnam compozitia de biscuiti ,apasand cu o lingura sau cu un pahar,pana nivelam uniform compozitia din biscuiti si unt..  
Dam forma la rece pana preparam crema...Spalam bine lamaile,le radem pe razatoarea mica..dupa care le stoarcem de zeama...Luam 5-6 linguri din zeama de lamaie si le punem peste gelatina..pentru a se hidrata..
Coaja si zeama lamailor le amestecam cu laptele condensat si frisca lichida,iar in cele din urma adaugam si gelatina pusa in prealabil la cuptorul cu microunde sau pe baie de abur,pana devine lichida...(fara a fierbe)....
Turnam compozitia rezultata peste crusta din biscuiti...dam tava la frigider pentru cateva ore bune...ideal de seara pana dimineata....,atunci cand o vom si decora dupa preferinta..:)
Este o tarta delicioasa ,foarte aromata si cel mai important...foarte rapid de pregatit..exceptand timpul in care sta la frigider...:D

 

3 decembrie 2012

Prajitura Ravani


Este o prajitura delicioasa,siropoasa specifica bucatariei grecesti..o intalnim in general la taverne,servita ca desert din partea casei,si nu numai...Iar acum desi suntem la inceputul iernii..:),am preparat-o si eu in amintirea zilelor de vara si in special a zilelor de vacanta..:D
Asadar,avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru blat:
-4 oua
-170 gr zahar tos
-120 gr gris
-100 gr faina
-1 lingurita praf copt
-50 ml ulei de masline sau 50 gr unt topit
-1 esenta de vanilie
-coaja rasa a unei lamai
-100 gr iaurt

Pentru sirop:
-3 cesti zahar
-2 cesti apa
-zeama unei lamai
-zeama unei portocale

Mod de preparare:
Mixam albusurile cu zaharul,pana obtinem o crema fina si nu se mai simt cristalele de zahar...Grisul il amestecam cu faina si praful de copt..Peste albusuri adaugam galbenusurile,iaurtul,coaja de lamaie,esenta de vanilie,untul/uleiul..,le mixam bine...urmand sa adaugam faina/grisul/praful de copt...(aceasta operatiune de efectueaza fara mixer,doar cu o spatula sau lingura amestecand usor de jos in sus...pentru a avea o prajitura pufoasa)..
Tapetam o tava cu ulei si faina,turnam compozitia,nivelam frumos pe toata suprafata,dam la cuptor pentru 35-40 minute,pana se rumeneste deasupra si pe margini..

Cat timp prajitura este in cuptor,pregatim siropul..Amestecam apa cu zaharul,le punem pe foc..stoarcem  lamaia si portocala,iar apoi o adaugam peste zahar si apa..lasam sa fiarba cam 5 minute,pana se ingroasa putin siropul...Cand prajitura este gata coapta,se scaote din cuptor si se portioneaza..
Peste prajitura portionata,se toarna siropul caldut..se lasa la rece cateva ore bune,pana prajitura absoarbe tot siropul..ideal ar fi de seara pana dimineata..

Va doresc o saptamana frumoasa!!