8 februarie 2014

Prajitura Snickers cu Alune


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru Blat:
-6 albusuri 
-6 linguri zahar tos
-3 linguri de faina
-1/2 lingurita praf copt
-150 gr alune de padure
-1 plic zahar vanilat .
-un praf de sare.
 
-1 ciocolata alba.
-3 linguri frisca lichida

Pentru Crema:
-6 galbenusuri
-200 gr zahar tos
-200 gr alune de padure
-200 gr unt 

Pentru Decor:
-1 ciocolata lapte 
-1 ciocolata amaruie
-5 linguri ulei.


 
Mod de preparare:
Pregatim blatul,dupa cum urmeaza:Albusurile le mixam bine cu un praf de sare,cand sunt batute bine,adaugam treptat zaharul,zaharul vanilat si alunele macinate,(ideal ar fi ca alunele, sa fie lasate in prealabil in cuptor ,vreo 5 minute...apoi racite bine..)..Faina o amestecam cu praful de copt,dupa care o adaugam sub forma de ploaie in compozitia de albusuri...amestecand usor pana la incorporarea completa.Tapetam o tava, cu hartie pentru copt,(tava mea are 25x30 cm )..turnam compozitia si lasam la cuptor pentru 20 minute,la foc moderat..pana blatul devine rumen..
Ciocolata alba se topeste impreuna cu frisca lichida.. pe baie de abur ..Apoi se intinde peste blat..
Pregatim crema...
Galbenusurile le mixam cu 100 gr zahar tos..Adaugam alunele maruntite si lasate la cuptor vreo 10 minute..
 Intr-un vas cu peretii grosi,punem restul de zahar (100 gr),si il lasam sa se caramelizeze pe foc,amestecand din cand in cand,pana la topirea completa..
Adaugam pachetul de unt (200 gr),lasam sa se topeasca si el in caramel,continuand sa amestecam bine,cand s-a dizolvat zaharul ars..adaugam si compozitia de galbenusuri+alune...si lasam sa fiarba 8-10 minute, pana se ingroasa compozitia...
  Lasam crema sa se raceasca bine...
Se toarna peste blat+ciocolata alba..
Punem tava la frigider,pana pregatim glazura de ciocolata..Ciocolata amaruie si ciocolata cu lapte se marunteste in bucati aproximativ egale,se pune intr-un vas pe baie de abur,peste care turnam si 5 linguri de ulei,amestecand bine pana la topirea completa..
Turnam ciocolata peste crema...
 Punem prajitura din nou la frigider pentru cateva ore...apoi o portionam dupa preferinta..
Va doresc un weekend minunat!!