13 mai 2009

Cartofi Franţuzesti



Ingrediente: - 4-5 cartofi mari

-o cutie 200 gr smantana

- 100 g cascaval

- 4 oua

- 100 ml lapte

- 1 lingură faina

- 2 linguri unt

Mod de preparare:Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare,la fel facem si cu ouale,intre timp cat fierb ele,pregatim sosul alb...punem untul la foc,intr-o craticioara,cand s-a topit,adaugam faina, mestecand continuu pt a nu forma cocoloase,apoi o luam de pe foc, punem smantana si laptele mestecand bine,pana la incorporarea tuturor...mai lasam apoi pe foc la fiert acel sos..5 minute.

Daca cartofii si ouale sunt fierte,le curatam de coaja,si le taiem cuburi mici....asezandu-le intr-un vas de yena,pe care am uns-o in prealabil cu unt..punem asa...un rand de cartofi,un rand de ou tocat marunt,apoi cascaval dat pe razatoare,si o parte din sos....apoi repetam operatia..asta pana terminam toate componentele..si pe deasupra punem un rand de smantana si cascaval ras..(eu cartofii i-am amestecat cu secretul gustului).

Îi introducem la cuptor pt 20-25 minute.







Cand s-a rumenit pe deasupra ,este gata..o scoatem din cuptor..si o asezam pe farfurie,nu-mi ramane decat sa va doresc:
Pofta buna!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu