13 mai 2009

Papanasi..



Papanasi prajiti

500 gr branza dulce de vaci,(cand nu am gasit,am folosit si urda)..merge la fel de bine...

2 oua

1/2 cana zahar

1 cana faina

putina sare,si arome:vanilie,razatura de lamaie,esenta de rom...

un praf de bicarbonat..

dulceata de afine..sau din orice fel de fruct

smantana



Se pun toate la amestecat ori in robot,ori manual..cu o lingura de lemn,pana se omogenizeza toate ingredientele,daca este prea moale sau lipicioasa,compozitia mai puneti putina faina.

Apoi formam bilutze egale,avand mainile pudrate cu faina,dupa ce le-am facut pe toate.atat cat se poate sa fie egale...le luam pe rand,,si la facem cu degetul in mijloc.. invartindu-le si apasandu-le sa fie plate...Punem uleiul la incins..si le prajim pe rand,intorcandu-le cand sunt rumenite pe o parte,le intoarcem si cu partea cealalta...

Le asezam pe toate pe un platou,punem smantana de jur imprejurul mijlocului...si in centru fiecarei bucati punem dulceata..

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu