29 iulie 2009

Chiftelute din dovlecei cu cascaval...si..rosii umplute cu salata de vinete

Astazi prima zi de "bucatarit"...dupa vacanta..,incet,incet trebuie sa intram in normal...dar mai usor cu gatitul...si statul in bucatarie..trebuie sa pastrez bronzul cat mai mult timp..:))))..(glumeam.).

Am pregatit ceva de sezon...din dovlecei si din vinete...preferatele noastre...


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente pt chiftelute :
-1 dovlecel mare sau 2 mai micuti
-2 oua
-100 gr pesmet
-100 gr gris
-100 gr branza telemea
-50 gr cascaval
-ulei pt prajit..cat este nevoie..:)
-sare,piper...si vegeta
-patrunjel si marar verde,tocat marunt




Mod de preparare:
Se curata dovleceii de coaja..se taie in sferturi si se scot samburii


Se dau pe razatoarea mare
Se pune sare peste ei..pt a-si lasa sucul si a putea fi storsi mai bine..
Dupa aceasta,ii stoarcem bine de zeama...si ii amestecam cu branza telemea si cascavalul date pe razatoare,oualele,condimentele,grisul si pesmetul.












Acum ,punem uleiul la incins...si luam cu lingura compozitia de dovlecei si le prajim in ulei..punandu-le apoi pe o hartie absorbanta... daca isi mai lasa zeama,intre timp cat prajim..mai adaugam cantitati egale de gris si pesmet..eventual si o lingura de faina..

Urmeaza sa pregatim salata de vinete,dupa reteta clasica...si dupa preferinta ,cu maioneza sau fara...
Se coc vinetele pe toate partile..se lasa la racit..intre timp tocam ceapa..si o punem cu sare..(pt a scoate acea "amareala")..,dupa care curatam vinetele le tocam..si le amestecam cu ceapa..si maioneza,(preparata dintr-un galbenus fiert si unu crud..2 linguri de mustar,un praf de sare...si ulei..mestecand continuu cu mixerul).


2 comentarii:

  1. it looks very tasty!! yumm yumm :-)))


    http://www.3words2hearts1love.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. yep...very,very tasty..:)..nice blog..I like your blog name..

    RăspundețiȘtergere