8 octombrie 2009

Rulada din carne cu ciuperci si cascaval.

Am pregatit o rulada ,care o folosesc ca si aperitiv la zile onomastice sau ma rog orice aniversare..este foarte gustoasa si "da" bine pe platou...:)



Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-500 gr carne tocata de vita si porc.
-2 oua
-1 cutie de ciuperci
-200 gr cascaval
-2 cepe
-4 catei de usturoi
-1 ardei gras
-3 felii de paine inmuiate in lapte
-sare,piper,patrunjel si marar verde sau uscat,boia de ardei.
Mod de preparare:
Se spala bine legumele,se curata si se toaca marunt,amestecandu-se bine cu painea inmuiata si scursa ,oualele,condimentele,carnea si verdeata...este practic reteta clasica de chiftele din carne...













Taiem si cascavalul baghete mai groase,iar ciupercile daca sunt in conserva le scurgem lichidul,sau daca folosim proaspete le spalam, curatam si taiem fasii.
Acum urmeaza sa pregatim rulada propriu-zis,in felul urmator,tapetam o tava cu unt,asezam un rand de carne tocata cam 1/4 din tava

Punem un rand de ciuperci peste care asezam baghetele de cascaval.












Urmeaza inca un rand de carne ,facem un decor din ciuperci si carscaval,deasupra... dupa care se da la cuptor,din aceste cantitati,ne ies 2 tavi .













O lasam la racit,apoi se pune la frigider dupa care se portioneaza si decoreaza dupa preferinta.

2 comentarii:

  1. Imi place site-ul.Mai ales ca faci multe poze ;) Tine-o tot asa . Te asteapta si un premiu la mine pe blog ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc frumos,Ruxi...o sa "vin"...sa iau premiu..Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere