Am pregatit o salata de boeuf...cred ca este salata preferata de noi toti,o intalnim aproape de fiecare data la evenimente si la sarbatori..nici nu cred ca este o noutate prepararea ei...:)
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-carne pui (piept sau pulpa)-1 bucata
-morcovi-5 bucati
-cartofi-500 gr
-telina-1 bucata (mai micuta)
-patrunjel radacina-2 bucati
-castraveciori in otet-5 bucati
-gogosari in otet-5 bucati
-1 cutie conserva mazare-400 gr
-2 oua (pt maioneza)
-2 linguri mustar -250 ml ulei
-cateva masline pt decor,sare si piper alb.
Mod de preparare:
Se spala bine carnea si legumele....dupa care curatam legumele si le punem la fiert in apa cu sare impreuna cu carnea de pui.
Cand sunt fierte le scoatem intr-o sita..si le lasam sa se raceasca.Gogosarii si castravetii se toaca marunt...sau.. eu le dau pe razatoarea mare..urmand sa ii storc bine de zeama,inainte de a fi pusi in compozitia de salata.
Pregatim maioneza dupa reteta clasica...1 galbenus fiert si 1 galbenus nefiert, impreuna cu mustarul si putina sare si piper alb...se amesteca bine cu mixerul,adaugand uleiul treptat pana la incorporarea totala...,iar la sfarsit stropim cu putina apa rece pt o omogenizare perfecta.
Tocam legumele fierte si carnea...eu le-am dat pe razatoarea mare a robotului...nu am avut nici timp...nici rabdare...:D...
Le amestecam bine
Adaugam maioneza,lasand un sfert din ea,pt decor..
O decoram dupa preferinta si imaginatia fiecaruia..cu felii de albus de ou,felii de gogosar,castraveti si masline.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-carne pui (piept sau pulpa)-1 bucata
-morcovi-5 bucati
-cartofi-500 gr
-telina-1 bucata (mai micuta)
-patrunjel radacina-2 bucati
-castraveciori in otet-5 bucati
-gogosari in otet-5 bucati
-1 cutie conserva mazare-400 gr
-2 oua (pt maioneza)
-2 linguri mustar -250 ml ulei
-cateva masline pt decor,sare si piper alb.
Mod de preparare:
Se spala bine carnea si legumele....dupa care curatam legumele si le punem la fiert in apa cu sare impreuna cu carnea de pui.
Cand sunt fierte le scoatem intr-o sita..si le lasam sa se raceasca.Gogosarii si castravetii se toaca marunt...sau.. eu le dau pe razatoarea mare..urmand sa ii storc bine de zeama,inainte de a fi pusi in compozitia de salata.
Pregatim maioneza dupa reteta clasica...1 galbenus fiert si 1 galbenus nefiert, impreuna cu mustarul si putina sare si piper alb...se amesteca bine cu mixerul,adaugand uleiul treptat pana la incorporarea totala...,iar la sfarsit stropim cu putina apa rece pt o omogenizare perfecta.
Tocam legumele fierte si carnea...eu le-am dat pe razatoarea mare a robotului...nu am avut nici timp...nici rabdare...:D...
Le amestecam bine
Adaugam maioneza,lasand un sfert din ea,pt decor..
O decoram dupa preferinta si imaginatia fiecaruia..cu felii de albus de ou,felii de gogosar,castraveti si masline.
Salata mea preferata :D, si eu o fac doar la ocazii cu toate ca ne place mult, acum astept Craciunul :)
RăspundețiȘtergereDin fericire am avut ceva evenimente luna aceasta...:)..si am pregatit aceasta salata...ca altfel, pana la Craciun...:D...O zi frumoasa in continuare!
RăspundețiȘtergere