Sunt niste fursecuri usor de pregatit,si cu cat stau mai mult ,cu atat devin si mai fragede.Le puteti face cu umplutura (eu am folosit,de data aceasta, gem de mere amestecat cu scortisoara)... sau doar simple cu zahar pudra sau glazura..
Avem nevoie de :
-2 oua
-200 gr untura de porc sau 250 gr margarina..(ies mai fragede cu untura)
-200 gr zahar
-200 ml lapte
-1 lamaie
-1 plic zahar vanilat.
-1 lingurita bicarbonat de amoniu(amoniac) stins in zeama de lamaie.
-400 gr faina.
-putina sare.
Se pregateste aluatul,oualele se amesteca cu zaharul ,razatura de lamaie,zaharul vanilat,urmand sa adaugam untura,mixand bine,urmeaza laptele si bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie,iar in cele din urma faina...,daca aluatul este prea moale mai adaugati faina,iar daca e prea tare,putin lapte...,dupa care il punem intr-o folie alimentara,la frigider pt o ora.Se intinde apoi pe blat si se taie in formele dorite,luate cu grija si puse in tava tapetata cu hartie de copt...si date la cuptor,pt 10 minute..nu trebuie lasate mult,sunt foarte fragede..
Dupa cum spuneam mai sus,puteti opta pt ele asa simple,sau unite doua cate doua...cu gem la mijloc...,am facut jumatate simple,jumatate umplute..:)...glazura este obtinuta dintr-un albus batut bine cu 100 gr zahar pudra si zeama de lamaie...dar la fel de bine,puteti pudra doar cu zahar...
dana ,un an nou, cu mute implinifi si fericire alaturi de cei dragi.
RăspundețiȘtergereRetetele tale m-au facut sa redescopar parfumurile si gusturile bune de acasa.
La multi ani Dana!
Multumesc frumos,ma bucur mult sa aud asta...te mai astept oricand cu mare drag..An nou fericit si tie..si celor dragi.
RăspundețiȘtergereLa Multi Ani!!
Eu sunt fan inimioare!
RăspundețiȘtergere