8 decembrie 2009

Prajitura cu struguri si banane.


Ingrediente pt blat:
-2 oua
-150 gr zahar tos
-100 ml ulei
-300 gr faina
-razatura de lamaie,zahar vanilat,esenta rom
-putina sare
-praf de copt.
-200 gr struguri albi sau negrii.(curatati de samburi)


Ingrediente pt crema
-300 gr frisca batuta
-200 gr iaurt fructe
-100 gr zahar(optional,doar daca folositi iaurt simplu)
-2 plicuri gelatina alimentara Dr.Oetker
-2 banane
-ciocolata rasa pt decor.

Mod de preparare blat:
Punem oualele in bolul in care mixam ,adaugam pe rand,zahar,ulei,iaurt,aromele si in cele din urma faina amestecata cu praful de copt.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt,punem compozitia si asezam strugurii,dupa care dam tava la cuptor la foc moderat.
Intre timp pregatim crema,...frisca batuta o mixam cu iaurtul ,iar gelatina o punem cu 3 linguri de apa, la hidratat...dupa care pe foc, la bain-marie,pana la topirea totala a granulelor (fara fierbere).....
Bananele le taiem cubulete mici si le amestecam in compozitia de frisca si iaurt...,in cele din urma turnam si gelatina calduta ,amestecand in toate directiile,asezand-o apoi peste blat...si pusa la frigider,pt 2-3 ore.


6 comentarii:

  1. Nu pot sa creeeed!
    Salivez numai citind cum se prepara prajitura...Eu sint un antitalent total la pregatit prajituri, dar cred ca am sa-i bat un apropo barbatului meu.El e bucatarul sef la noi in casa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este intradevar delicioasa...si rapid de pregatit...te invidiez la faza cu "bucatarul sef"...:))Toate cele bune!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmm... ce deliciu!
    Vreau si eu!
    Te pup pa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Poti servi cu incredere,Daniela..:))..O duminica placuta!!te pup..

    RăspundețiȘtergere