19 martie 2010

Gogosi de Post


Pt aluat:

-400 ml apa calduta
-1 cub drojdie de bere
-10 linguri de ulei
-10 linguri zahar
- putina sare

-1 plic zahar vanilat
- razatura de lamaie
-700 gr faina(puneti cat cuprinde pt un aluat elastic si care se dezlipeste de marginile vasului)


Pt prajit:
-500 ml ulei floarea soarelui.


Pt decor:
-200 gr zahar pudra
-3 lingurite scortisoara.
-1 plic zahar vanilat
Mod de preparare:

Nu cred ca este o noutate,pregatirea gogosilor..insa eu recunosc,pot numara pe degete de cate ori am facut gogosi..:))...,da ,am facut de mai multe ori minciunele..cu iaurt,dar gogosi dinastea cu aluat dospit...nu prea...acum na,niciodata nu e prea tarziu...:))
Asadar,dizolvam drojdia in apa calduta,punem si 2 linguri de zahar...si amestecam bine,turnam intr-un vas,dupa care adaugam uleiul,restul de zahar,aromele..si faina,putin cate putin,pana aluatul devine elastic si se dezlipeste de pe vas...dupa ce l-am framantat bine.
Se lasa la dospit,pt vreo 40-50 min...pana isi dubleaza volumul...
Se imparte aluatul in 3-4 bucati,pt a fi mai usor de pregatit...


Luam prima bucata si o framantam bine,pe masa de lucru,pudrata bine cu faina...apoi o intindem si taiem forme rotunde...le punem pe un blat de lemn..pana le taiem pe toate,..si la fel procedam si cu celelalte bucati din aluat...

Conteaza mult,ca ele sa mai creasca si cat stau asa inainte de a fi prajite...
Eu asa procedez,le tai pe toate...si la urma le prajesc ...de abia au timp sa mai creasca putin..:))
Se pun in ulei incins..se intorc pe-o parte si pe alta..si se scot intr-o sita...sau pe hartie absorbanta..
Amestecam zaharul pudra cu scortisoara...si le pudram,atunci cand sunt calde..
Daca nu le pregatiti pt post....adaugati 2 oua...si in locul apei,folositi lapte..

Poftiti la gogosi sunt calde!!!...:)))...si infuriate..:))

7 comentarii:

  1. Am luat una,merci!Ah,ce bine arata!xxx

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu..si eu..multumesc!
    Arata grozav!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa..asa..fetelor ,serviti cu incredere..:)...va pup..
    weekend fain sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru mine a mai ramas ceva?.........ca mi-ati facut o pofta................)))))
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cum sa nu Maria....,sunt..sunt..,iar cand n-or mai fi...mai facem...:))
    O duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Excelente! Le-am facut astazi si reteta este delicioasa. Ies foarte pufoase, daca uleiul este incins bine.
    Observatie personala: ar trebui folosite 2 ture de ulei, pentru ca primul se cam arde pe la jumatate.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma bucur tare mult ca-ti plac cum au iesit...asa o pofta mi-ai facut..:)),neaparat trebuie sa pun si eu de-o portie..:))...Iti multumesc pentru observatie,este chiar binevenita..si eu obisnuiesc sa schimb uleiul,cand face spuma deasupra si isi schimba culoarea..
    Toate cele bune si te mai astept!!

    RăspundețiȘtergere