Pt aluat:
-400 ml apa calduta
-1 cub drojdie de bere
-10 linguri de ulei
-10 linguri zahar
- putina sare
-1 plic zahar vanilat
- razatura de lamaie
-700 gr faina(puneti cat cuprinde pt un aluat elastic si care se dezlipeste de marginile vasului)
Pt prajit:
-500 ml ulei floarea soarelui.
Pt decor:
-200 gr zahar pudra
-3 lingurite scortisoara.
-1 plic zahar vanilat
Nu cred ca este o noutate,pregatirea gogosilor..insa eu recunosc,pot numara pe degete de cate ori am facut gogosi..:))...,da ,am facut de mai multe ori minciunele..cu iaurt,dar gogosi dinastea cu aluat dospit...nu prea...acum na,niciodata nu e prea tarziu...:))
Asadar,dizolvam drojdia in apa calduta,punem si 2 linguri de zahar...si amestecam bine,turnam intr-un vas,dupa care adaugam uleiul,restul de zahar,aromele..si faina,putin cate putin,pana aluatul devine elastic si se dezlipeste de pe vas...dupa ce l-am framantat bine.
Se lasa la dospit,pt vreo 40-50 min...pana isi dubleaza volumul...
Se imparte aluatul in 3-4 bucati,pt a fi mai usor de pregatit...
Conteaza mult,ca ele sa mai creasca si cat stau asa inainte de a fi prajite...
Eu asa procedez,le tai pe toate...si la urma le prajesc ...de abia au timp sa mai creasca putin..:))
Se pun in ulei incins..se intorc pe-o parte si pe alta..si se scot intr-o sita...sau pe hartie absorbanta..
Am luat una,merci!Ah,ce bine arata!xxx
RăspundețiȘtergereSi eu..si eu..multumesc!
RăspundețiȘtergereArata grozav!!!
Asa..asa..fetelor ,serviti cu incredere..:)...va pup..
RăspundețiȘtergereweekend fain sa aveti!
Pentru mine a mai ramas ceva?.........ca mi-ati facut o pofta................)))))
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Cum sa nu Maria....,sunt..sunt..,iar cand n-or mai fi...mai facem...:))
RăspundețiȘtergereO duminica placuta!
Excelente! Le-am facut astazi si reteta este delicioasa. Ies foarte pufoase, daca uleiul este incins bine.
RăspundețiȘtergereObservatie personala: ar trebui folosite 2 ture de ulei, pentru ca primul se cam arde pe la jumatate.
Multumesc!
Ma bucur tare mult ca-ti plac cum au iesit...asa o pofta mi-ai facut..:)),neaparat trebuie sa pun si eu de-o portie..:))...Iti multumesc pentru observatie,este chiar binevenita..si eu obisnuiesc sa schimb uleiul,cand face spuma deasupra si isi schimba culoarea..
RăspundețiȘtergereToate cele bune si te mai astept!!