23 aprilie 2010

Ciorba de Salata Verde


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente
-3 bucati mari salata verde...sau 4 bucati mai mici
-2 cepe
-1 bucatica praz(partea verde)
-4 morcovi
-1 bucata telina mijlocie
-2 bucati patrunjel radacina
-2 rosii
-100 gr amestec mexican
-100 gr bacon..sau slaninuta cu carne
-100 ml ulei
-100 ml sos de rosii..
-2 oua
-200 gr smantana.
-sare,piper,patrunjel si marar verde,leustean verde..foi de dafin..
-putin bors magic de la Knorr..cu tarhon

Mod de preparare:
Pregatim legumele...
Salata se spala bine,frunza cu frunza sub jet de apa...apoi se taie fasii...
Ceapa si prazul,se curata...se spala...si se taie marunt..
Radacinoasele de asemenea se curata,se spala...si se taie cuburi...,la fel procedam si cu rosiile...
Baconul/slaninuta....se taie fasii potrivite...
Intr-o oala de 4 sau 6 l...(eu am folosit de 6 l...la cantitatile de mai sus...)...se pune uleiul la incins...adaugam baconul/slaninuta..lasam pana se rumeneste...
Adaugam ceapa si prazul....amestecam bine...apoi pe rand celelalte legume, rosiile....,adaugam putina apa si acoperim oala...pt inabusirea legumelor...
Dupa 10 minute,adaugam salata si completam cu apa...pana umplem oala...,potrivim cu sare si piper,foi de dafin...si o lasam sa fiarba..

Dupa timpul de fierbere,se lasa se domoleasca....
Pregatim compozitia de dregere a ciorbei...smantana se amesteca cu 2 galbenusuri...si borsul magic...,adaugam si putina apa sau lapte rece.....,dupa care.. luam din ciorba fierbinte,si adaugam in compozitia de smantana...(pt a o aduce la temperatura ciorbei)... turnam mai apoi...in oala...in fir subtire,amestecand de asemenea bine..
Din cele 2 albusuri ramase,putina sare..si o lingurita de faina...,pregatim o omleta,pe care o taiem fasii subtiri...
La sfarsit adaugam patrunjelul , mararul verde si leusteanul..tocate marunt...daca mai este necesar.... adaugati sare...si otet..sau zeama de lamaie..
Este foarte gustoasa...e una dintre ciorbele noastre preferate...,era cazul sa mai pun si cate o ciorba...pe blog....:))...

7 comentarii:

  1. e una dintre ciorbele mele preferate, dar aici in ruptul capului nu iese ca acasa, chiar cu salata organica. ma bate gandu sa fac ceva branza, sa raman cu niste zer, ca s-o fac cu zer si lapte, ca la tara.
    despre praz: partea verde e foarte fibroasa, de regula nu se consuma. vrei sa zici partea alba?

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelenta aceasta ciorbica...............si eu o fac si imi place tare mult.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai dreptate Dana...gustul mancarii de acasa...e unic...si incomparabil..cu orice altceva..dar putem improviza,sa ajungem la ceva asemanator...La praz ma refeream...la acea tija verde,pana la frunze..dar si partea alba se poate folosi,(acel bulb)..
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daaa...Maria...este foarte gustoasa...in special acum primavara...,cred ca o pun pe lista...pt inca o tura..:))
    Weekend placut...Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  5. Saptamiina viitoare si eu fac din gradina mea!
    O preferata a noastra!
    Week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cea mai buna salata...e cea din gradina proprie...mai ales acum prima oara,fiind foarte cruda..
    O duminica frumoasa,Mariana!

    RăspundețiȘtergere
  7. N.am incercat niciodata....matusa mea a facut.o....suna delicios.

    RăspundețiȘtergere