-300 bucati flori de papadie
-3 l apa
-1 kg zahar
-1 lamaie.
Mod de preparare:
Se culeg florile de papadie (numai in zile insorite,si din locuri sigure(nepoluate)...NU de pe marginea drumurilor...si din zone unde au fost folosite insecticide,ierbicide..etc..etc..)..
Se spala bine,florile....se pun intr-o oala peste care se toarna cei 3 l de apa....lasandu-se la fiert,pana scade apa la jumatate...adica sa ramana.. 1,5 l....
Se lasa pana a doua zi...
Apoi se strecoara....si lichidul rezultat...se amesteca cu zaharul si lamaia (data pe razatoarea mare..cu coaja cu tot...)
Se fierbe pana se leaga ca un sirop...eu zic...cam 2 ore,la foc moderat..
Au rezultat...5 borcanele de 450 ml...
este foarte buna!a facut si mama acum 2 ani
RăspundețiȘtergeresi mama mea face!e tare aromata!
RăspundețiȘtergereSi mami face aproape in fiecare an (cand nu uita :P)
RăspundețiȘtergereSe zice ca are si proprietati vitaminizante si curative.
wauuu ce bunatate ai facut tu aici, asa ceva nu se posta pe blog, se ascunde bine in seif departe de pofticiosi...risti sa ramai intr-o secunada fara ea :)
RăspundețiȘtergerebuna dimineata, raspandacul sef am venit sa raportez :)
o poveste cu o sfoara ce sa da in tara , o poveste cu si depre cadouri culinare. povestea si intreaga polologie...pe blogul meu :)
Si eu fac de vreo 4 ani si este foarte buna si aromata.
RăspundețiȘtergere