17 aprilie 2010

Musaca de Cartofi



Avem nevoie de uramtoarele ingrediente:
-500 gr carne tocata porc+vita
-2 cepe
-o bucata praz
-1 kg cartofi
-200 ml ulei
-200 ml sos de rosii
-1 cutie de smantana(200 gr)
-2 linguri faina alba
-100 gr cascaval
-3 oua
-sare si piper
-patrunjel si marar verde

Mod de preparare:
Ceapa si prazul... se curata, se spala......si se taie marunt...
Cartofii se spala,se curata...si se taie rondele subtiri..,iar intr-o tava unsa in prealabil cu ulei se pun rondelele de cartofi...la cuptor...pt a se patrunde si rumeni putin...,asta in timp ce pregatim "umplutura"..
Ne ocupam de umplutura acum:Intr-o tigaie sau wok...punem uleiul la incins...adaugam ceapa si prazul..lasam putin sa se caleasca....dupa care adaugam carnea tocata...,lasam sa se rumeneasca,amestecand continuu..
Cand e gata rumenita...lasam la racit...urmand sa adaugam condimentele,oualele,patrunjelul si mararul verde tocate marunt...

Intr-o tava pt cuptor....adaugam putin ulei...intindem pe toata suprafata...si incepem sa asezam cartofii ...pana se acopera toata tava...
Continuam cu un rand de carne...apoi inca un rand de cartofi...si daca doriti inca unu de carne...si inca unu de cartofi...,se toarna sosul de rosii...,pe toata suprafata.
Se da la cuptor,la foc moderat...
Smantana se amesteca cu faina...si se pune deasupra,dupa ce musacaua e coapta mai mult de jumatate...sa zic..cam 30-40 minute,acum depinde de tipul cuptorului..
Dupa inca 20 minute..adaugam si cascavalul..si lasam la gratinat...cam 10-15 minute.
Cam asta este tot...e foarte gustoasa..:)

6 comentarii:

  1. Normal ca e buna":) Si eu fac dar am si uitat de ea:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu nu am mai preparat-o de mult timp...se pare ca i-a venit randul...:)
    O duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Premii la alegere te asteapta la mine pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc frumos Maria..
    O zi frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  5. am sa incerc si eu reteta!
    Iti ofer cateva premii!
    O seara fumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc mult,Gaby...
    O seara buna si tie!!

    RăspundețiȘtergere