-1 buc piept de pui
-1 buc dovlecel lung
-2 buc ardei rosu
-200 gr ciuperci proaspete
-200 gr sunca taraneasca (slaninuta+carne)
-sare,piper alb,rozmarin,praf de usturoi,busuioc,coaja si zeama de la o lamaie,
-50 ml ulei masline.
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spala si se taie bucati patrate egale...
Intr-un bol se pune uleiul de masline,coaja si zeama de lamaie,sare,piper alb,rozmarinul..., praful de usturoi si busuiocul...,in acea compozitie adaugam bucatile de piept de pui..amestecand bine...dupa care lasam bolul la frigider...pt 30-40 minute..
Intre timp pregatim legumele...
Dovlecelul se curata de coaja...se spala...taiem fasii subtiri pe lungime...,cu ajutorul cutitului special de ras legume...(tip razatoare)...il folosim si pt a taia aceste fasii subtiri...
Ardeiul se spala..si se taie bucati patrate...aproximativ egale..cu cele taiate din piept de pui...
Ciupercile se spala si ele..se rup coditele...iar in functie de marimea lor...se taie jumatati sau sferturi..
Sunculita..:)...se taie si ea bucati patrate egale....
Si acum pregatim frigaruile ...foarte important la aceste frigarui ... fasiile de dovlecel..trebuie sa separe toate ingredientele ...asadar dupa cum vedeti in imagini...se incepe cu fasia de dovlecel...se pune carne,se continua in "s" cu dovlecel..apoi sunculita..iar dovlecel..ciuperci...dovlecel...ardei...dovlecel...si apoi se repeta...,dar pentru a lucra bine cu fasiile de zuchinni...e bine...sa tinem componentele in varful batului de frigarui....le dam drumu' in jos..numai cand am terminat fasia de dovlecel...
Se pun pe gratar..si se intorc pe toate partile...eu de data am folosit tigaia grill..dar ies mult mai bune...la gratar cu carbuni...
Se pot servi cu garnitura de cartofi sau orez...dupa preferinta...:)