-1 foaie aluat foietaj
-500 gr caise
-5 linguri de zahar tos
-1 lingura de unt.
Aluatul se decongeleaza la temperatura camerei..
Caisele se spala si se taie felii...
Intr-o cratita punem zaharul sa se topeasca...cand a capatat culoarea caramelului...(nu lasam sa se arda...,)adaugam untul...,iar in cele din urma fructele..(.in cazul de fata ,caisele...),amestecandu-se bine cu siropul format,chiar lasate putin sa fiarba in acel sirop..
Aluatul se intinde,decupandu-se cercuri cu diametru egal cu al formelor in care urmeaza a fi coapte ..
Eu am folosit formele de briose,...punand in fiecare cateva bucati de caise si sirop...
Deasupra cate un disc de foietaj...
Dam la cuptor la foc moderat...pana foietajul devine rumen...
Scoatem din cuptor...si cu mare grija..intoarcem tava pe un platou..
Sunt delicioase,rapid de pregatit...se pot folosi si alte fructe:mere,pere,gutui,piersici...
Se servesc alaturi de o inghetata de vanilie...si nu numai...:)
Woooow!!!...ce idee faina... ...si bune,si frumoase si usor de preparat!Te pup!
RăspundețiȘtergereDeja mi-a lasat gura apa:)!Citind modul de preparare am si simtit aroma caiselor!!!!Alaturi de o inghetata!Hmmmmm!Un deliciu!
RăspundețiȘtergereCe bune trebuie sa fie... mi-ai facut pofta.
RăspundețiȘtergereCe idee geniala!!!! Arata superb !!!! felicitari!!!!
RăspundețiȘtergereDaaaa Carmen...foarte rapid se pregatesc...am mai facut si cu pandispan...in loc de foietaj..,dar ia ceva timp..:)
RăspundețiȘtergereTe pup..
O zi frumoasa!
@Angi...langa o inghetata...sunt cu adevarat delicioase..:)
RăspundețiȘtergereO zi buna!
@Sara ..Sunt..sunt.....sau ma rog...au fost...:))
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!
Multumesc Reka,
RăspundețiȘtergereSi cu fructe combinate..mere,pere,gutui...sau piersici/nectarine,caise..:)..sunt foarte bune..
O zi frumoasa!