Pentru Blat:
-200 ml apa calduta
-1 cub drojdie de bere
-1 lingurita zahar
-300 gr faina
-4 linguri ulei
-putina sare
-condimente pt pizza.
Pentru Topping
-300 gr Chorizo(carnat traditional spaniol)
-200 gr sunca presata
-200 gr cascaval ras
-200 gr mozzarella
-200 gr ciuperci conserva(optional)
-1 ardei gras(eu am folosit congelat)
-200 ml-sos de rosii pentru pizza
-condimente pentru pizza
-puteti pune si masline
Mod de preparare:
Pregatim blatul de pizza:
Se pune apa calduta in care se dizolva drojdia si zaharul ,intr-un vas.. adaugam uleiul si condimentele,apoi continuam cu faina treaptat pana la incorporarea totala...sau pana obtinem un aluat ce se dezlipeste de pe peretii vasului...lasandu-l mai apoi la crescut 40-50 minute.
In acest timp,pregatim ingredientele ce o sa vina peste blat ...
Chorizo se taie felii,..la fel procedam si cu mozzarella..Sunca presata se taie fasii..Ciupercile se scurg de lichid,se spala,iar daca este necesar,se feliaza si ciupercile..
In forma de pizza,se intinde aluatul,adaugam sos de rosii pe toata suprafata,presaram condimente pentru pizza..,adaugam in ordine, sunca presata,cascavalul ras,ciupercile,ardeiul...
Urmeaza sa asezam si Chorizo..
Iar in cele din urma punem si mozzarella
Se presara din nou condimente pentru pizza,dupa care dam forma la cuptor la foc moderat pentru 30-40 minute...
Se serveste calda,feliata..cu sos de rosii pentru pizza..:)
moaaa, mor de pofta :D
RăspundețiȘtergere:))Multumesc de vizita,diamond..:*
RăspundețiȘtergereO seara buna!
Cat de buna trebuie sa fie!!...
RăspundețiȘtergereEste,Felis..:),sau ma rog ..a fost,e mai corect asa..:))
RăspundețiȘtergereO saptamana buna!