Pentru Blat:
-5 oua
-150 gr zahar
-150 gr faina
-1 plic zahar vanilinat
-1/2 plic praf copt
-putina sare
-razatura lamaie
Pentru Crema de Mure:
-400 gr mure
-150 gr zahar
-40 gr amidon
-150 ml apa
-200 ml frisca lichida.
Pentru Crema de Zmeura:
-400 gr zmeura
-150 gr zahar
-40 gr amidon
-150 ml apa
-200 ml frisca lichida.
Pentru Sirop:
-200 ml apa calduta
-100 gr zahar
-1 fiola esenta vanilie
Pentru Decor:
-200 gr frisca lichida
-Ornamente zahar
Mod de preparare:
Pregatim blatul de tort..dupa cum urmeaza...Batem ouale cu un praf de sare,zaharul,zaharul vanilat si razatura de lamaie,pana compozitia devine alba..si isi dubleaza volumul...Faina o amestecam cu praful de copt...,adaugand-o mai apoi treptat in compozitia de oua..(aceasta operatiune se realizeaza fara mixer..doar cu o lingura sau spatula)...Tapetam forma de tort cu hartie de copt...turnam compozitia rezultata,batem usor..tava de 2 ori, de masa...(pentru a iesi aerul) ,si dam tava la cuptor la foc moderat pentru 20-25 minute..pana blatul devine rumen..si trece testul scobitorii...
Lasam blatul la racit,iar cand este rece se taie in trei felii orizontale...
Incepem cu crema de mure...desi ..si cea de zmeura, tot la fel se prepara..:)
Asadar,...Murele se spala,se pun in vasul robotului de bucatarie,blender,mixer vertical sau ce aveti voi...,se adauga zaharul si 100 ml apa,se mixeaza bine de tot,iar amestecul rezultat,se pune intr-o sita,pentru a scapa de acei mici samburi..
Amidonul se amesteca cu 50 ml apa, apoi se toarna in piureul obtinut din mure..
Se pune vasul cu mure pe foc,lasandu-l sa fiarba cateva clocote,se da deoparte ...si se lasa la racit.
Batem frisca lichida..bine de tot...,adaugand-o mai apoi compozitiei de mure...
Crema obtinuta se lasa la frigider ..pana pregatim crema de zmeura..
Modul de preparare este identic cu cel al cremei de mure...,iar dupa preparare se pune si aceasta la frigider pentru cateva minute..pana pregatim blatul si siropul..
Asamblam tortul...Intr-o forma de tort cu peretii detasabili,se pune o foaie de blat...se insiropeaza cu ajutorul unei pensule...turnam crema de zmeura...,punem cea de-a doua foaie de blat,se insiropeaza....turnam crema de mure..,iar deasupra cea de-a treia foaie de blat..
Lasam tortul la frigider pana batem frisca pentru decor.....
Se decoreaza dupa preferinta..:)..Am oprit cateva linguri din fiecare crema..pentru avelinele de deasupra..
O sectiune...
A fost foarte,foarte delicios...si aromat...,iar odata cu el..s-au terminat proviziile cu fructe de padure din congelator..:))...Asa ca.. abia le asteptam pe cele proaspete..:))
arata super super bine! yamiiiiiii
RăspundețiȘtergereCe frumos arata si ce buna trebuie sa fie!Ai un premiu la mine pe blog!pupicei!
RăspundețiȘtergereMultumesc Nil...:)
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!
Multumesc Flory..pentru vizita si in special pentru premiu..:)
RăspundețiȘtergerePupici..
O zi buna!
Paste fericit alaturi de cei dragi !
RăspundețiȘtergere@boscodina..Sarbatori cu multa sanatate si liniste,si tie ,alaturi de cei dragi!
RăspundețiȘtergerePaste fericit!
Paste fericit si tie,Antonia...alaturi de cei dragi!
RăspundețiȘtergereToate cele bune!