3 iunie 2011

Tort cu Capsuni II



Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru Blat:
-5 oua
-150 gr zahar
-150 gr faina
-1/2 lingurita praf de copt
-1 zahar vanilinat
-putina sare
-razatura de lamaie. 

Pentru Crema:
-500 gr capsuni
-250 ml frisca lichida
-1 plic gelatina alimentara Dr.Oetker
-150 gr zahar pudra.

Pentru sirop:
-150 ml apa calduta
-3 linguri zahar tos
-1 esenta vanilie

Pentru Decor:
-Crema de capsune si frisca.
-300 gr capsuni .
-100 ml frisca lichida
-1 plic tort gelee transparent Dr.Oetker.

Mod de preparare:
Pregatim blatul dupa cum urmeaza:..Ouale la temperatura camerei se mixeaza foarte,foarte bine impreuna cu sarea,zaharul vanilat,zaharul tos si razatura de lamaie,pana devine o crema fina albicioasa..si care si-a triplat volumul... Faina o amestecam cu praful de copt...dupa care o adaugam treptat compozitiei de oua...pana la incorporarea totala (aceasta operatiune o realizam fara mixer,doar cu o spatula sau lingura,cu miscari usoare de jos in sus)..Forma de tort se tapeteaza cu hartie de copt,turnam compozitia si dam la foc moderat pentru 20-30 minute,pana blatul devine rumen si trece testul scobitorii..
Cand este copt...lasam la racit..si ne ocupam de crema..



Spalam bine fructele si le curatam de codite...le punem intr-un blender impreuna cu zaharul pudra..si le mixam pana devin un piure fin...Il strecuram printr-o sita...
Gelatina o punem la hidratat cu 5 linguri de apa,lasam pana se "umfla" bine si absoarbe toata apa..,dupa care o punem cateva secunde la microunde sau pe baie de abur...pana compozitia devine lichida..(Fara a fierbe!!!!)..O adaugam piureului de capsuni..si dam vasul la frigider pana batem frisca..
Asadar,mixam bine de tot frisca..putem pune si un intaritor pentru frisca...Scoatem vasul  din frigider si adaugam frisca putin cate putin..pana la incorporarea totala..
Taiem blatul in trei fasii orizontale...Intr-o forma cu pereti detasabili,punem prima foaie de blat,insiropam si adaugam 1/3 din crema..urmeaza cea de a doua foaie blat insiropam,inca o 1/3 de frisca..apoi ultima foaie de blat si restul de crema..(opriti din crema cateva linguri daca doriti sa folositi si la decor)..sau imbracati doar.. in frisca...
 Fructele se taie in felii subtiri in lungime..si le asezam deasupra ..bine infipte in crema..:))..(dupa preferinta)..Peste fructe turnam jeleul transparent,pregatit dupa instructiunile de pe plic..
Peretii ii imbracati in frisca...sau cu crema de capsune..
De data aceasta nu am poze cu sectiunea...tortuletul facand parte din cadoul..pentru ziua Mamei mele..
Va doresc un weekend placut!!

2 comentarii:

  1. orice dulce cu capsuni nu e de refuzat,e o bunatate

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este..:),acum in plin sezon..sunt cei mai aromati si orice dulce..devine un deliciu..:))
    O zi frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere