Aceasta metoda de pastrare sub forma de cuburi, o folosesc si la verdeturi cum ar fi:patrunjel,marar,leustean,tarhon...etc..
Asadar,avem nevoie de:
-2-3 kg ardei gogosar,capia,gras..culori diferite
-cutii plastic pentru gheata
-apa .
Mod de preparare:
Se spala bine ardeii,se curata de seminte..dupa care ii tocam cuburi mici sau ii maruntim la robot..nu trebuie striviti foarte mult,sa ramana cat mai mult posibil zeama in ei..
Se aseaza ardeii in fiecare cub al cutiei ..
Se toarna apoi apa in fiecare cub...
Se pun la congelator pentru 12-24 ore...pana se ingheata bine..Apoi se scot din forma,precum cuburile de gheata...
Se aseaza in pungi alimentare,pastrandu-se la congelator...,iar cand este nevoie se scoate cubul si se pune in ciorba,tocanita,friptura..si orice preparat la care se adauga si ardei..:)
Foarte bune vor fi la iarna! Si mama pune la borcan, e mai harnica decat mine. :)
RăspundețiȘtergereO idee minunata si ferice de tine ca ai ardei sanatosi de la "tarani" caci eu mananc aceeasi ardei si iarna si vara din supermarketuri,deci nu congelez nimic pentru ca n-are nici un rost...Daca as fi in Romania sigur as face ca tine (si cu vinete,ghebe,verdeturi etc )
RăspundețiȘtergerePupici si o seara placuta!!!
Multumesc mult fetelor...asa este vor fi foarte buni la iarna..:)
RăspundețiȘtergereVa pup,
Weekend placut!!
super ideea! eu ii toc si ii congelez in punga, dar asa ramane zeama aia :D e muuuult mai bine
RăspundețiȘtergereMultumesc Ama..,si in punga este in regula,..dar asa ,pe langa faptul ca ramane si zeama..mai avem avantajul,ca este portionat deja:))
RăspundețiȘtergereWeekend placut!!
La iarna prind numai bine.O seara buna.
RăspundețiȘtergereOhh da si inca cum,DiaMar..:))
RăspundețiȘtergereO seara placuta si tie!!
pot spune ca azi am mai invatat ceva...multumesc
RăspundețiȘtergereMa bucur tare mult,Caroline..Iti multumesc si eu pentru vizita si te mai astept oricand cu mare drag!!
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!!