-500 gr piscoturi Savoiardi
-3 oua
-200 ml espresso sau cafea tare
-500 gr mascarpone
-150 gr zahar
-50 gr cacao
-2 linguri amaretto sau esenta de migdale.
-300 gr zmeura .
Mod de preparare:
Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul,pana devin o crema alba ,fina ...Albusurile se mixeaza si ele pana se omogenizeaza ,rezultand o spuma tare..Adaugam branza peste galbenusuri..la procedam si cu albusurile..Crema obtinuta o dam deoparte ,in frigider de preferat...pana pregatim piscoturile ..
Cafeaua espresso se amesteca cu amaretto..si pe rand inmuiem piscourile asezandu-le intr-un vas dreptunghiular sau patrat..Punem un rand de piscoturi..apoi jumatate din crema...peste crema asezam zmeura..Inca un rand de piscoturi inmuiate in cafea...se aseza invers decat cele din primul rand..
Peste cel de-al doilea rand de piscoturi se pune si restul cremei..,iar peste crema se presara cacao..intr-un strat subtire...sa nu se mai vada deloc crema..
Se lasa cateva ore la rece..dupa care se portioneaza si se serveste cu mare pofta..:))
Zmeura cred ca ca ii da un gust cu adevarat minunat acestui desert fin. Vin si eu la o portie!
RăspundețiȘtergereIntradevar zmeura ii da un gust deosebit..:D..Cu mare drag,Paula..o portie si pt tine..:)
ȘtergereWeekend placut!