Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-6 galbenusuri
-150 gr zahar tos
-300 gr faina
-1 pachet unt (200 gr)
-1/2 plic praf de copt
-razatura de lamaie
-1 plic zahar vanilat
-un praf sare.
Pentru Bezea:
-500 gr capsune
-6 albusuri
-200 gr zahar tos
Mod de preparare:
Se mixeaza untul(tinut in prealabil la temperatura
camerei) cu galbenusurile cu zaharul,aromele si putina sare...pana
devine o spuma pufoasa..Faina se amesteca cu praful de copt,adaugandu-se
treptat peste compozitia din galbenusuri,amestecandu-se continuu pana
la incoporarea totala..Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt,se toarna
compozitia niveland frumos pe toata suprafata..Dam tava la cuptor
pentru 15 minute pana se coace putin blatul..
Intre timp pregatim fructele si bezeaua...Fructele le spalam bine si le curatam ,apoi le taiem cuburi...Albusurile le mixam bine cu zaharul adaugat treptat pana se intareste bine bezeaua...Adaugam fructele peste bezea,amestecam usor..
Scoatem tava din cuptor ,turnam bezeaua cu capsunile si nivelam pe toata suprafata..
Se pune din nou tava in cuptor la foc moderat.. pana se rumeneste frumos deasupra...
Dupa ce se raceste...se portioneaza..
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 kg biscuti simpli
-150 gr unt
-50 gr cacao
-150 gr zahar
-1 l apa
-100 gr rahat
-100 gr stafide
-100 gr nuca
-2 esente de rom .
Pentru decor:
-300 gr zmeura congelata sau proaspata.
-100 gr zahar
-1 plic gelee rosu Dr.Oetker.
Mod de preparare:
Intr-un vas punem apa,zaharul si cacaoa, pe foc..lasam sa se topeasca zaharul,adaugam untul si stafidele ,iar in cele din urma adaugam si rahatul...Dupa cateva clocote,dam vasul deoparte si lasam siropul sa se raceasca,apoi adaugam esenta de rom...Intre timp maruntim biscutii si nuca..Turnam siropul peste biscuti si amestecam bine..
Forma de tort o tapetam cu folie alimentara.... asezam compozitia de biscuti,dupa care dam tava la rece,pentru cateva ore..
Zmeura se amesteca cu zaharul ,se pune pe foc...se lasa sa fiarba 2-3 minute...,iar in cele din urma adaugam plicul de tort gelee de la Dr.Oetker..
Se toarna peste blatul de biscuti..se niveleaza frumos deasupra ,iar daca vreti puteti sa-l imbracati si pe laterala..
Se pune din nou la frigider...pana se intareste jeleul..apoi se portioneaza..