21 mai 2014

Tort din biscuti cu jeleu de zmeura


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 kg biscuti simpli
-150 gr unt
-50 gr cacao
-150 gr zahar
-1 l apa
-100 gr rahat
-100 gr stafide
-100 gr nuca
-2 esente de rom  .

Pentru decor:
-300 gr zmeura congelata sau proaspata.
-100 gr zahar
-1 plic gelee rosu Dr.Oetker.

Mod de preparare:
Intr-un vas punem apa,zaharul si cacaoa, pe foc..lasam sa se topeasca zaharul,adaugam untul si stafidele ,iar in cele din urma adaugam si rahatul...Dupa cateva clocote,dam vasul deoparte si lasam siropul sa se raceasca,apoi adaugam esenta de rom...Intre timp maruntim biscutii si nuca..Turnam siropul peste biscuti si amestecam bine..
Forma de tort o tapetam cu folie alimentara.... asezam compozitia de biscuti,dupa care dam tava la rece,pentru cateva ore..
 Zmeura se amesteca cu zaharul ,se pune pe foc...se lasa sa fiarba 2-3 minute...,iar in cele din urma adaugam plicul de tort gelee de la Dr.Oetker..
 Se toarna peste blatul de biscuti..se niveleaza frumos deasupra ,iar daca vreti puteti sa-l imbracati si pe laterala..
 Se pune din nou la frigider...pana se intareste jeleul..apoi se portioneaza..
 

6 comentarii:

  1. Yummy, cred ca a fost tare delicios!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ziua buna!
    Ai postat reteta Tort Din Biscuti Cu Jeleu De Zmeura pe siteul Gateste Inteligent?
    Eu am gasit toate retetele mele postate acolo, fara ca eu sa-mi dau acordul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am facut schimb de banner mai demult...se pare ca preiau direct feed-ul...eu nu am postat acolo..dar atata timp cat se mentioneaza sursa este ok,zic eu..
      Daca vrei sa nu iti mai preia continutul postarilor in totalitate intra la setarile blogului..la "feed de site"..si nu lasa bifat "complet" ci ceea ce vrei : "pana la pauza de inceput".."pe scurt" "niciuna" sau "personalizat".

      Toate bune!!

      Ștergere