PANDIŞPAN PUFOS
5 ouă
5 linguri de ulei
o cana zahar
5 linguri de apa
o cana faina
1 praf copt
1 zahar vanilinat
razatura de portocala
un praf de sare
2 linguri cacao
Se separa albusurile de galbenusuri,dupa aceea,se pune pe foc,intr-o cratita,cana de zahar si cele 5 linguri de apa....
se lasa la topit,pana se formeaza un sirop,cand ridicam cu lingura din acel sirop,sa curga fir subtire fara sa se intrrupa,atunci este gata "siropul",si il luam de pe foc si il lasam la racit putin,si punem si cele 5 linguri de ulei,acolo..Intre timp batem albusurile,impreuna cu sarea si razatura de portocala....spuma tare cand intoarcem vasul..sa nu curga.....,apoi adaugam siropul si galbenusurile,in 2 reprize..mestecand continuu....In cana de faina punem si praful de copt..si il incorporam treptat in acea compozitie,impreuna cu cacao..mestecand usor..de jos in sus...cu o lingura de lemn...,iar daca o faceti la robotul de bucatarie....aceatsa etapa,cand puneti faina...lasati pe viteza 1...pana la incorporarea fainii
Intr-o tava tapetata cu ulei si faina,se pune compozitia,si se da la cuptor,acesta fiind incins in prealabil.,si nu se deschide usa cuptorului..pana cand aceasta nu este gata...se lasa..pana marginile blatului...sunt rumenii.
Crema
2 budinci de vanile(dr.Oetker)
750 ml suc de portocale-daca aveti posibilitatea sa faceti cu suc din portocale stoarse,e super.Mai bun decît cu suc cumparat.Daca totusi nu se poate,cumparati neaparat un suc 100% portocala,nu cu apa si zahar(eu am facut si cu fanta)si a iesit delicioasa..
6 linguri de zahar
Se freaca praful budincilor cu ceva suc .Restul sucului ,se pune la fiert cu zahar.
Cînd nu mai are mult si începe a clocoti,turnati praful de budinca amestecat cu suc,si amestecati bine.Opriti focul,si mai amestecati timp de 1 minut ..tot pe foc.
Adaugati untul,si amesetcati pîna se topeste.
Dupa ce se racoreste crema,taiati blatul în doua felii,le însiropati cu suc de portocala,dupa gust.
Turnati jumatate din crema pe blat,apoi aranjati felioarele de mandarine peste crema.Cu restul de crema acoperiti mandarinele,puneti cealalta parte de blat,si apasati usor.
Am pus si deasupra tot crema.....si ciocolata rasa..si am dat-o la frigider...!
A fost desertul acestui weekend!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu