Făină-700gr
unt-400 gr
zahăr-425gr
ouă-7 buc
brânză de vaci-750gr
coaja de lamaie-40gr
stafide-100gr
zahar vanilat sau baton de vanilie
putina sare
Din 600 gr faina ,300 gr unt,200 gr zahar,2 oua si putina sare se prepara o coca frageda care se lasa sa se odihneasca 30 min si se imparte in doua.Se intind 2 foi ...si acum sa preparam umplutura dupa cum urmeaza:brânza de vaci ,amestecata cu 200 gr zahar,4 oua,100gr unt topit,100 gr faina,coaja rasa de lamaie,vanilia si stafidele,care au fost tinute cateva ore in apa si sare.
Se pune prima foaie,intr-o tava tapetata cu unt....apoi se pune umplutura se netezeste bine suprafata ,se pune si cea de-a doua foaie....pe care ori o lasati intreaga..sau o crestati..(ca cea din foto)...si anume....se intinde foaia..si se face cu cutitul,taieturi mici de 2cm,pe verticala..cu spatiu intre ele..de 1 cm....dupa ce ati facut "liniutele",pe primul rand pe verticala,incepeti si cel de-al doilea,dar nu paralel....cu primul rand de taieturi...ci cumva..."unu in lipsa altuia"...apoi al treilea..rand paralel..cu primul....si tot asa...pana crestam toata foaia...si intinzand de ea...se desprind...si ramane..aceasta foaie..tip "perdea"... ,se aseaza peste compozitia de branza,si de da cu ou peste toata foia.Se da la cuptor.
Reteta este deosebita.Dar am o intrebare,foaia de deasupra sigur nu ai modelat-o cu aparatul?Intreb,ca sa stiu daca e cazul sa ma incumet a executa sau nu. Astept un raspuns.Multumesc!
RăspundețiȘtergere@anonim..Nu stiu ce aparat as putea folosi pentru taierea aluatului in aceasta forma,si nu mi-as permite sa spun si sa explic altceva decat am facut cu adevarat..Este foarte important sa intinzi aluatul si sa-l tai,pe masa de lucru..NU dupa ce ai pus-o peste branza..Trebuie intinsa uniform dupa ce ai taiat..apoi o asezi peste branza..Recunosc aceasta reteta e realizata la inceputurile blogului,si nu fotografiam si-n timpul pregatirii retetelor..Cred ca am s-o refac cu mai multe detalii..
RăspundețiȘtergereEu zic sa incerci...trebuie sa iasa,chiar daca nu din prima..intinzi din nou aluatul si repeti "operatiunea"..
Iti multumesc pentru vizita,si te mai astept!!
O seara frumoasa!