Am pregatit o prajiturica de visine,daca nu acum.,..(cand e sezonul lor)...atunci cand?!..:))..Se pregateste foarte rapid...,este o reteta clasica...ce o folosesc in general cu orice tip de fructe...prune,struguri,caise,piersici...etc..etc..
Ingrediente:
400 gr visine..
1 iaurt ,sana sau lapte batut..200 gr
2 oua
100 ml ulei
150 gr zahar
300 gr faina
1 praf copt
1 plic de zahar vanilat
razatura de lamaie..si un praf de sare.
Mod de preparare:Spalam bine visinele,le scoatem samburii,daca dorim punem pe ele zahar,le dam deoparte si acum urmeaza sa pregatim blatul propriu-zis..in felul urmator...punem oualele cu sarea,zaharul,zaharul vanilat,razatura de lamaie,intr-un bol sau robot..si mixam bine..adaugam pe rand iaurtul,uleiul..si amestecam in continuare....,faina o amestecam cu praful de copt...si o turnam sub forma de ploaie,peste restul compozitiei...din bolul de mixer sau robot...
Tapem o tava cu hartie de copt...sau cu ulei si faina..si turnam compozitia pe toata suprafata tavii...
Asezam visinele peste compozitie...
Dam tava la cuptor la foc moderat,..si o lasam pana suprafata prajiturii..devine maronie...sau incercam cu o scobitoare...la aceasta se poate deschide cuptorul..nu este ca pandispanul...unde nu ai voie da deschizi usa cuptorului..
Cand este gata...lasam sa se raceasca,urmand sa pudram cu zahar pudra,amestecat cu zahar vanilat...
Sper sa va placa,daca o incercati...mie imi aminteste de copilarie..si carnetelul cu retete din bucataria mamei...,si clar.. ca e cea mai cea.. dintre toate prajiturile..desi e foarte simpla...:)
Ingrediente:
400 gr visine..
1 iaurt ,sana sau lapte batut..200 gr
2 oua
100 ml ulei
150 gr zahar
300 gr faina
1 praf copt
1 plic de zahar vanilat
razatura de lamaie..si un praf de sare.
Mod de preparare:Spalam bine visinele,le scoatem samburii,daca dorim punem pe ele zahar,le dam deoparte si acum urmeaza sa pregatim blatul propriu-zis..in felul urmator...punem oualele cu sarea,zaharul,zaharul vanilat,razatura de lamaie,intr-un bol sau robot..si mixam bine..adaugam pe rand iaurtul,uleiul..si amestecam in continuare....,faina o amestecam cu praful de copt...si o turnam sub forma de ploaie,peste restul compozitiei...din bolul de mixer sau robot...
Tapem o tava cu hartie de copt...sau cu ulei si faina..si turnam compozitia pe toata suprafata tavii...
Asezam visinele peste compozitie...
Dam tava la cuptor la foc moderat,..si o lasam pana suprafata prajiturii..devine maronie...sau incercam cu o scobitoare...la aceasta se poate deschide cuptorul..nu este ca pandispanul...unde nu ai voie da deschizi usa cuptorului..
Cand este gata...lasam sa se raceasca,urmand sa pudram cu zahar pudra,amestecat cu zahar vanilat...
Sper sa va placa,daca o incercati...mie imi aminteste de copilarie..si carnetelul cu retete din bucataria mamei...,si clar.. ca e cea mai cea.. dintre toate prajiturile..desi e foarte simpla...:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu