Am revenit si eu cu o noua postare,dupa ceva vreme ce-i drept..:)...revin ...cu o prajitura delicioasa cu zmeura....:D
Avem nevoie de :
-1 blat pandispan..reteta o gasiti aici
-300 gr frisca batuta
-1 iaurt 200 gr
-150 gr zahar
-1 plic zahar vanilat
-2 plicuri gelatina alimentara Dr.Oetker
-300 gr zmeura...(eu am folosit congelata)
-ciocolata rasa pt decor
Mod de preparare:Punem zmeura intr-un vas impreuna cu 100 gr zahar , lasam sa fiarba in cateva clocote(asta pt a nu fermenta fructele in crema)..,dupa care asteptam sa se raceasca bine,lasand sa se scurga intr-o sita....intre timp pregatim frisca,o mixam bine,la fel facem si cu iaurtul si 50 gr zahar pana nu raman cristale.Cele 2 plicuri de gelatina le inmuiem in zeama lasata de zmeura si zahar, apoi o punem pe bain- marie,pana se topesc granulele (fara a fierbe).
Amestecam frisca cu iaurtul,urmeaza zmeura,continuand sa amestecam usor pana la incorporarea totala,iar la sfarsit punem gelatina calduta.Insiropam blatul.. cu zeama din compot,si turnam compozitia de frisca si fructe,peste blat..
Dam la rece,si radem ciocolata pe deasupra....in cele din urma portionata...si evident...buna de servit..:)
Avem nevoie de :
-1 blat pandispan..reteta o gasiti aici
-300 gr frisca batuta
-1 iaurt 200 gr
-150 gr zahar
-1 plic zahar vanilat
-2 plicuri gelatina alimentara Dr.Oetker
-300 gr zmeura...(eu am folosit congelata)
-ciocolata rasa pt decor
Mod de preparare:Punem zmeura intr-un vas impreuna cu 100 gr zahar , lasam sa fiarba in cateva clocote(asta pt a nu fermenta fructele in crema)..,dupa care asteptam sa se raceasca bine,lasand sa se scurga intr-o sita....intre timp pregatim frisca,o mixam bine,la fel facem si cu iaurtul si 50 gr zahar pana nu raman cristale.Cele 2 plicuri de gelatina le inmuiem in zeama lasata de zmeura si zahar, apoi o punem pe bain- marie,pana se topesc granulele (fara a fierbe).
Amestecam frisca cu iaurtul,urmeaza zmeura,continuand sa amestecam usor pana la incorporarea totala,iar la sfarsit punem gelatina calduta.Insiropam blatul.. cu zeama din compot,si turnam compozitia de frisca si fructe,peste blat..
Dam la rece,si radem ciocolata pe deasupra....in cele din urma portionata...si evident...buna de servit..:)
daca vrei sa iti faci un cadou de Craciun , participa la concursul organizat de MagazineOnline si Ianculescul Blog – premii exclusiv pentru fete – http://ianculescul.blogspot.com/2009/11/concurs.html
RăspundețiȘtergere