20 mai 2009

Blat pandispan.



5 ouă
5 linguri de ulei
1 cana zahar
5 linguri de apa
1 cana faina
1 praf copt
1 zahar vanilinat
razatura de lamaie
un praf de sare
(cacao dupa caz)
Se separa albusurile de galbenusuri,dupa aceea,se pune pe foc,intr-o cratita,cana de zahar si cele 5 linguri de apa....Se lasa la topit,pana se formeaza un sirop,cand ridicam cu lingura din acel sirop,sa curga fir subtire fara sa se intrerupa,atunci este gata "siropul", il luam de pe foc si il lasam la racit putin.
Intre timp batem albusurile,impreuna cu sarea ,...spuma tare cand intoarcem vasul..sa nu curga.....,apoi adaugam siropul si... galbenusurile mixate bine cu galbenusurile si aromele(razatura lamaie,zaharul vanilat)..,in 2 reprize..amestecand continuu....
In cana de faina punem si praful de copt..si il incorporam treptat in acea compozitie,..amestecand usor..de jos in sus...cu o lingura de lemn...,iar daca o faceti la robotul de bucatarie....aceasta etapa,cand puneti faina...lasati pe viteza 1...pana la incorporarea fainii
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt...,Se pune compozitia,si se da la cuptor,acesta fiind incins in prealabil.,si nu se deschide usa cuptorului..pana cand aceasta nu este gata...se lasa..pana marginile blatului...sunt rumenii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu