-50 gr unt
-200 gr cascaval
-50 ml ulei
-o mana sare grunjoasa
Cartofii ce spala bine...se sterg cu hartie absorbanta...se inteapa cu furculita din loc in loc...
Intr-un vas ii asezam,turnam uleiul si sarea grunjoasa...si ii frecam bine,pana se acopera fiecare cartof in parte cu sare si ulei...
Pe gratarul cuptorului,se aseaza cartofii..si se lasa sa se coaca la foc moderat,intorcandu-i si pe partea cealalta .
Cand sunt gata rumeniti.....ii taiem pe orizontala si verticala in forma de cruce....in partea de sus....strangem putin.....si punem o bucatica de unt....,o sa se topeasca rapid...dupa care punem cascaval ras...cat intra in acea taietura...lasand si in afara...ca o palarioara...:))
Si acum o poza..in sectiune...:)
Da cine nu adora cartofii copti..Pe timpuri, la tara la bunica, ii coceam pe plita sau in soba pe jar...mah ce buni erau... O seara placuta! Cami
RăspundețiȘtergereAsa e Cami...chiar i-am zis sotului.. ca imi amintesc de cartofii ..facuti pe soba cu plita sau in acele cuptoare mici ale sobei...care se gaseau la bunici...tare buni mai erau..
RăspundețiȘtergereO saptamana frumoasa..
Mi-e ciuda doar ca nu pot sa-i coc si eu asa, aragazul meu e electric asa ca nu pot coace cartofii decat in cuptor. Sigur ca sunt buni si asa, dar nu au gustul ala din copilarie de care vorbeste Cami.
RăspundețiȘtergerefaini tare cartofii tai, o idee buna.
Iti doresc o saptamana frumoasa!
Multumesc Narnia,
RăspundețiȘtergereGustul acela al cartofilor din copilarie...nu-l mai obtinem,din pacate.... cu toata tehnologia existenta acum...:)
O saptamana frumoasa si tie..
Arata la fel de bine pe cat sunt de gustosi!
RăspundețiȘtergereDeja simt aroma lor prin toti...porii!
Da,foarte gustosi Angi...
RăspundețiȘtergereToate cele bune!!
Ummmmmm!!!Great blog!! Congratulations!!
RăspundețiȘtergerehttp://balapertotarreu.blogspot.com
Frank
Thank you for visiting,Frank.
RăspundețiȘtergereUn premiu te asteapta la mine pe blog sa il ridici cand ai chef.
RăspundețiȘtergereO primavara minunata.