-500 gr ciuperci
-2 oua
-sare
-piper alb
-condimente pt. pui
-curry
-sos de rosii
-ulei
-oregano,rozmarin,busuioc..
Ciupercile,ceapa / prazul se spala se curata si se toaca marunt.
Puiul se spala bine si se trece prin flacara..(....nu violet..:))))...)....
Pregatim umplutura:ciupercile le amestecam cu ceapa/prazul tocat marunt,adaugam si oualele,pesmetul apoi sare ,piper si condimente pt pui(putin),si daca va place puteti pune si ceva verdeata,marar sau patrunjel...
Umplem partea interioara a puiului,apoi coasem...sau prindem cu scobitori..pt a nu iesi umplutura...,daca vreti mai multe poze cu procesul tehnologic...:)...gasiti aici la puiul umplut cu ficatei...este aceeasi metoda de preparare,doar umplutura difera...
Se unge cu o pensula ,ulei pe toata suprafata puiului,pt a sta condimentele mai bine pe el...si presaram condimente pt pui,sare si piper,curry...
Se pune pe un gratar grill...si se da la cuptor...
Intr-un bol ,punem sosul de rosii si putin ulei,impreuna cu oregano,rozmarin,busuioc,si cand e puiul in cuptor,dam cu aceasta compozitie pe suprafata puiului,din cand in cand...pt formarea acelei cruste,delicioase..:)
Se lasa la cuptor,timp de 2 ore,..2 ore si 30 min,..in functie de tipul cuptorului...
Se portioneaza si se serveste alaturi de garnitura si salada....
Este o bunatate de pui...:))...de data aceasta am folosit ca si garnitura...cartofi copti cu cascaval...si salata de ardei copti..
Mmm ce bine arata. Sigur e foarte bun.
RăspundețiȘtergereE bine de notat reteta:)
Este Bianca...daca va place carnea de pui...este foarte delicios facut asa intreg la cuptor..cu diverse umpluturi..
RăspundețiȘtergereO saptamana reusita!