Sunt foarte delicioase,mai ales cu varza murata..:))...spun asta,deoarece sarmalele noua ne plac numai cu varza murata...
-3 morcovi
-1/2 telina mijlocie
-1 ardei gras
-2 cepe
-1 bucata de praz
-1 ceasca orez
-200 ml ulei
-sare ,piper alb,condimente pt sarmale,curry,boia de ardei dulce,foi de dafin,cimbru..
-100 gr pasta de tomate sau rosii proaspete (2 bucati)
Legumele se spala bine..se curata si se toaca marunt...
Orezul il spalam bine..Intr-o cratita punem uleiul la incins si punem la calit toate legumele,punand putina apa calda,si acoperind cratita pt a se inabusi bine legumele...
Lasam cateva clocote si adaugam orezul,amestecam bine..il lasam si pe el sa fiarba putin cu legumele,si cand scade zeama legumelor,si incepe sa se "desfaca" orezul...
Lasam sa se raceasca putin si adaugam ciupercile si condimentele,impreuna cu 2 linguri de pasta de tomate..
Pregatim vasul in care urmeaza a fierbe sarmalele la cuptor...
Si nu ne-a mai ramas decat sa invelim sarmalele..nu cred ca este o noutate pt nimeni...acest procedeu...:)
Se dau la cuptor pt 2 sau 3 ore...in functie de cuptor...
Se pot servi cu sos de rosii...sau sos de marar...,daca le pregatiti intr-o zi de post...puteti pregati sosul de marar...din 2 linguri faina amestecate cu zeama in care au fiert sarmalele si marar tocat marunt...,punem zeama putin cate putin...pana obtinem un sos ,..asemanator unei smantani mai groase...
Cam asta ar fi tot..sunt foarte bune,alaturi de-o mamaliguta....acum,.nu-mi ramane decat sa va spun "Pofta Buna"...:))
Mmm sigur sunt bune.
RăspundețiȘtergerepofta buna la ele
Multumesc Bianca..da, da..sunt foarte bune...:))
RăspundețiȘtergereWeekend placut!
Daaa foarte bune, si mie imi plac mult, mi-ai facut pofta ;)
RăspundețiȘtergereDana tare faine sarmele tale,super,te tzuc,duminica faina sa ai!
RăspundețiȘtergere@Livia...si eu de cand tot vroiam sa fac...,am reusit pana la urma...gata cu pofta de sarmale.....:))..
RăspundețiȘtergereToate cele bune!
Multumesc Claudia...,o saptamana frumoasa si tie..
RăspundețiȘtergerete tzuc si eu...