-5 kg caise
-2,5 kg zahar tos
-2 lamai(optional).
Mod de preparare:
Caisele se spala,se curata de samburi...se maruntesc la robot...sau se lasa jumatati...
Se pune alternativ,un strat de fructe...unu de zahar...etc..lasandu-le la rece cateva ore....pana isi lasa zeama..
Se pune vasul pe foc...amestecand din cand...
Este gata cand scade zeama..,fructele sunt fierte,iar compozitia este legata,punand cu o lingura intr-o farfurie...acesta nu mai curge..Daca doriti sa puneti si lamaie taiata marunt ,aceasta se adauga spre sfarsitul fierberii..
Pregatim borcanele,le spalam bine...le uscam in cuptor...,urmand a le umple cu gemul obtinut..,iar in cele din urma le capsam .
Ce culoare frumoasa.
RăspundețiȘtergereO seara buna!
Este intradevar si foarte gustos,preferatul meu dupa cel de visine..:).
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!!