Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-1 kg mere
-1 cana gris
-1 cana faina
-1 cana zahar
-200 gr margarina(sau unt daca nu o faceti de post)
-2 plicuri zahar vanilat
-1 plic praf copt
-200 gr nuca tocata.
-2 lingurite scortisoara
-2 linguri miere(optional).
Mod de preparare:
-Merele se spala,se curata de coaja..se dau pe razatoarea mare..se adauga scortisoara si un plic de zahar vanilinat..
Intr-un vas ,punem cana de faina,cana de zahar si cana de gris,impreuna cu praful de copt si plicul de zahar vanilinat..Le amestecam bine...impartind mai apoi compozitia rezultata .. in 2 boluri..
La fel procedam si cu merele...le imartim in 2 parti..
Margarina o taiem in 3 parti egale..si fiecare parte o taiem in cuburi sau felii mici..
Pregatim vasul de yena in care urmeaza a fi coapta prajiturica...cu putina margarina si pesmet..
Pe toata suprafata vasului,asezam 1/3 din margarina taiata cubulete..
Continuam cu 1/2 din compozitia de faina+gris+zahar..apoi 1/2 din compozitia de mere...
Peste mere,adaugam si cealalta jumatate de compozitie din gris+faina+zahar..,inca 1/3 margarina cubulete pe toata suprafata...,continuam sa asezam si cealalta jumatate,.. cantitate de mere..
Deasupra merelor asezam si ultima 1/3 de margarina cubulete...
Tocam nuca.. mai mare..presarand-o deasupra merelor..
Eu am pus si putina miere deasupra....apoi am dat vasul la cuptor pentru 40 minute la foc moderat..
Se lasa sa se raceasca,(daca rezistati...ca miroase..pfoaii..nu am cuvinte..:))..)...dupa care se portioneaza...
dupa cum arata e imposibil sa nu salvez reteta si sa o incerc,faina tare de tot,felicitari
RăspundețiȘtergereCred ca-i un deliciu, pup!
RăspundețiȘtergereS-o incerci Liliana...se pregateste foarte rapid..si e tare delicioasa..:))Iti multumesc mult!
RăspundețiȘtergereO seara buna!
Este intradevar ,Sara..:))
RăspundețiȘtergerePup!
O seara frumoasa!
Tare buna trebuie sa fie...si in plus de asta e si de post, yummy, yummy!
RăspundețiȘtergereEste Violette..:))..sau a fost...:) e mai corect spus..
RăspundețiȘtergereIti multumesc pentru vizita!
O saptamana frumoasa!
Buna! Nu inteleg insa cum iti iese prajitura fara sa framanti faina cu apa, margarina sau ceva :D Foarte interesant
RăspundețiȘtergere@thesunflower..:)sincer iti spun, asa am gandit si eu prima data,cand am vazut reteta..:)),eu gasesc explicatia ,in felul urmator..:)..: margarina taiata felii sau cuburi,pusa pe toata suprafata si intre straturi..precum si zeama ce si-o lasa merele in timpul coacerii..e tot ce ii trebuie grisului si fainii sa se "umfle"..:))
RăspundețiȘtergereIncearc-o si te astept sa-mi spui cum ti-a iesit..:D..
O zi buna!
Simplu de facut :) aveam nevoie, mama m-a rugat sa ii gatesc o prajitura cu mere de post, dar sincera sa fiu nu credeam in veci ca o sa gasesc ceva atat de genial. Multumesc pentru reteta! Succes in continuare.
RăspundețiȘtergereAlex,ma bucur tare mult..ca-ti place prajiturica asta..:)..Iti multumesc pt vizita..
ȘtergereO zi frumoasa!!
Buna Dana! Doar ce am gatit-o si servit-o cu prietenii, am schimbat putin: am pus jumatate de cana de zahar pt ca noi nu prea suntem cu foarte dulce, jumatate de pachet de unt si 3 pachete de zahar vanilat si a iesit o minunatie!!! ITI MULTUMIM PT O SEARA REUSITA DE DUMINICA! :)
RăspundețiȘtergereBuna Dana! Iti multumim pt o seara reusita de duminica cu prietenii nostri. A iesit tare buna si aromata!
RăspundețiȘtergereMa bucur tare mult, Alina...ca v-a placut..!!
RăspundețiȘtergereToate cele bune !!