Pentru crusta:
-140 gr faina alba
-75 gr unt
-1 ou batut
-putina sare.
Pentru umplutura:
-3 gutui mari sau 4 gutui mici
-150 gr zahar tos
- 1 lingurita scortisoara
-20 gr unt.
-zeama unei lamai.
Mod de preparare:
Pregatim aluatul de tarta..Faina,untul rece taiat cuburi si putina sare,se amesteca..adaugam si oul batut pana se obtine o bila de aluat ce se dezlipeste de pe vas..Aceasta se pune intr-o folie alimentara,la frigider pentru 30-50 min.
Cat timp aluatul sta la frigider,pregatim gutuile...si anume..le spalam bine,le curatam de coaja si casuta seminala...doua gutui le taiem cuburi,iar una o taiem felii subtiri (o vom folosi deasupra)...peste toate turnam zeama de lamaie.
Intr-un vas.. punem gutuile taiate cuburi impreuna cu zaharul si scortisoara,le amestecam bine punandu-le apoi pe foc.
Le lasam sa fiarba cam 10 minute..
Scoatem aluatul din frigider,il intindem in forma de tarta..intepam cu furculita.. turnam compozitia de gutui cuburi...o nivelam pe toata suprafata,iar deasupra asezam feliile de gutui,peste care presaram niste zahar tos, unt taiat cubulete mici si putina scortisoara.
Se lasa la cuptor pentru 40-45 minute la foc moderat,pana tarta se rumeneste...
Este foarte delicioasaaaa si aromata...,iar mireasma ce-o degaja, la scoaterea din cuptor..n-o pot descrie in cuvinte...:))) incercati-o si va veti convinge..:))