Este un preparat delicios,...
si aleg sa-l pregatesc de fiecare data,cand nu e chef si timp prea mult de bucatarit...:D
Pt Pangasius Pane, avem nevoie de :
-500 gr file Pangasius
-2 oua
-1oo gr faina
-100 gr pesmet
-200 ml ulei
-condimente pt peste
-sare.
Se spala fileurile de Pangasius,se pun pe o hartie absorbanta,si pe-o parte si pe alta,sa fie complet uscate, punem condimentele pe ambele parti,apoi le dam prin faina,oua si pesmet si le prajim in ulei.
Pt Cartofi condimentati la cuptor avem nevoie de:
-500 gr cartofi
-100 ml ulei de masline
-piper alb,boia de ardei,curry,sare.
Se curata cartofii ,se spala bine si se taie sferturi....,intr-un vas termorezistent punem cartofii,uleiul de masline si condimentele...si ii amestecam bine,astfel incat toti cartofii sa fie condimentati,ii dam la cuptor, acoperiti ...,iar cand sunt aproape copti,luam folia sau capacul si mai lasam 15 minute la cuptor ,descoperiti(pt acea crusta aurie).
Acest preparat se poate servi si cu sos de marar,reteta o gasiti aici
Cam asta e tot..:)..decoram dupa preferinta,eu sosul l-am pus intr-o jumatate de lamaie,scobita..:D
Am revenit si eu cu o noua postare,dupa ceva vreme ce-i drept..:)...revin ...cu o prajitura delicioasa cu zmeura....
:D
Avem nevoie de :
-1 blat pandispan..reteta o gasiti aici
-300 gr frisca batuta
-1 iaurt 200 gr
-150 gr zahar
-1 plic zahar vanilat
-2 plicuri gelatina alimentara Dr.Oetker
-300 gr zmeura...(eu am folosit congelata)
-ciocolata rasa pt decor
Mod de preparare:Punem zmeura intr-un vas impreuna cu 100 gr zahar , lasam sa fiarba in cateva clocote(asta pt a nu fermenta fructele in crema)..,dupa care asteptam sa se raceasca bine,lasand sa se scurga intr-o sita....intre timp pregatim frisca,o mixam bine,la fel facem si cu iaurtul si 50 gr zahar pana nu raman cristale.Cele 2 plicuri de gelatina le inmuiem in zeama lasata de zmeura si zahar, apoi o punem pe bain- marie,pana se topesc granulele (fara a fierbe).
Amestecam frisca cu iaurtul,urmeaza zmeura,continuand sa amestecam usor pana la incorporarea totala,iar la sfarsit punem gelatina calduta.Insiropam blatul.. cu zeama din compot,si turnam compozitia de frisca si fructe,peste blat..
Dam la rece,si radem ciocolata pe deasupra....in cele din urma portionata...si evident...buna de servit..:)
Am primit acest premiu-joculet,foarte dragut de la Claudia-Maria,
o "timisanca" draga mie,
careia ii multumesc foarte mult pt faptul ca s-a gandit la mine..Asadar,cele 10 intrebari sunt::)
1)In ce fel de animal ai vrea sa te reincarnezi ?
Nu cred in reincarnare..dar daca trebuie sa raspund intrebarii...leu/leoaica...:D.
2)Ce ti-ar lipsi cel mai mult in viata ?
....Mi-ar lipsi in viata....sanatatea,fericirea si... fara sa-i am pe cei dragi aproape.
3)Ce apreciez cel mai mult la o persoana ?
Sinceritatea,bunul simt,inteligenta si simtul umorului..cu siguranta sunt mai multe,dar astea mi-au trecut acum prin minte...:)
4)Care-i culoarea preferata pentru haine ?
Alb-negru..:D
5)Trei cuvinte care te definesc ca persoana...
Un "berbec"..veritabil..:))
6)O calatorie pe care ai vrea sa o faci si tara pe care ai vrea sa o vizitezi...
Tarile Nordice...e un fel de 5 in 1..asta ca sa raspund exact intrebarii..:D...ca doar o tara trebuia sa spun..:)))
7)Citatul/zicala preferata...
"Viata merita traita ,pt ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"
8)Ce ti-ar place cel mai mult sa faci ?
Sa vizitez si sa cunosc oameni si locuri noi...
9)Daca nu ai face ceea ce faci in fiecare zi, cu ce altceva ai dori sa-ti umpli timpul
Sa calatoresc alaturi de familia mea.
10)Care e cea mai mare extravaganta a ta ?
Extravaganta?!..hmm..si cea mai mare...grea intrebare..si mai greu raspuns...sa nu am?...e imposibil..ma mai gandesc si...va spun alta data...:)))
Il dau si eu mai departe tuturor celor din blogroll...care doresc sa il ia...si sa raspunda intrebarilor...
Acest preparat il fac de cate ori am ocazia,ne place foarte mult...si nici prea mult timp nu ne ia pregatirea lui...:D
Pt Gordon Bleu avem nevoie de :
-500 gr file de porc
-200 sunca York
-200 gr cascaval
-2 oua
-200 gr pesmet
-200 gr faina
-200 ml ulei
-
sare,piper si condimente pt carne de porc.
Se procedeaza ca si la snitele,se bat fileurile pe ambele parti se condimenteaza,se taie sunca si cascavalul bucati de dimensiune,jumatate din lungimea fileului.Se aseaza pe bucatile de fileuri,pe prima jumatate...si se acopera cu cealalta jumatate de fileu,se dau aceste "patrate",prin faina,ou si pesmet....se poate repeta aceasta operatiune respectiv:faina,ou si pesmet...,si se pun la prajit in ulei incins..cand sunt bine rumenite se scot si se lasa pe o hartie absorbanta.
Se poate servi cu orice garnitura potrivita acestui preparat...eu am pregatit de data aceasta,
Cartofi la cuptor ,din:
-500 gr cartofi
-50 gr unt
-patrunjel si marar verde pt decor
-sare si piper alb,eu am folosit si putin curry
Se topeste untul... intr-un vas termorezistent,se pun cartofii spalati si taiati sferturi,precum si condimentele,se amesteca bine cu untul topit,se acopera si de dau la cuptor cam 30 minute...dupa care se scot se ia capacul sau folia de aluminiu...si se mai lasa vreo 15 minute...se prinda acea crusta aurie...,iar dupa aceea punem patrunjelul si mararul .
Am primit aceasta leapsa de la Livia,
avand ca reguli postarea unor fotografii cu animale...una haioasa...si una serioasa...,apoi trebuie sa trimit leapsa mai departe...
Am ales 2 fotografii realizate la Gradina Zoologica din Madrid..Poza serioasaPoza haioasaO dau si eu mai departe la :
-Oana
-Alison
-Ana
Prajiturile cu fructe fiind preferatele noastre....,azi va prezint o prajitura delicioasa...si rapid de pregatit...:DIngrediente pt blat:-2 oua-150 gr zahar tos-100 ml ulei
-200 gr iaurt sau sana
-300 gr faina
-razatura de lamaie,zahar vanilat,esenta rom
-putina sare
-praf de copt.-500 gr mere.
-
3 linguri cacao
Ingrediente pt crema:-1 budinca vanilie
-3 linguri zahar-500 ml lapte
-200 gr margarina Rama.
Ingrediente pt glazura:-200 gr ciocolata menaj
-1 bucatica de unt.
Mod de preparare blat:Spalam bine merele,le curatam de coaja si samburi...,taiandu-le mai apoi in felii subtiri.Intr-o tava punem staniol,si asezam merele pe toata suprafata cat mai aproape unele de altele.
Pudram cu scortisoara, si pregatim blatul ce urmeaza a fi pus peste mere...se poate folosi reteta de pandispan...sau reteta ce am folosit-o eu de data aceasta.
L-am pregatit acest blat in felul urmator:punem oualele in bolul in care mixam ,adaugam pe rand,zahar,ulei,iaurt,aromele si in cele din urma faina amestecata cu praful de copt.Peste mere punem jumatate din compozitia pregatita mai sus...,iar in cealalta jumatate punem cacaoa si amestecam bine, apoi o intindem pe toata suprafata tavii,peste aluatul "alb"...,urmand sa dam la cuptor ,si cand e rumenita si trece testul scobitorii,o scoatem lasand-o la racit...,urmatorul pas fiind rasturnarea blatului si pregatirea cremei si a glazurii.
Crema o pregatim conform indicatiilor de pe ambalaj,respectiv punem laptele la fiert cu zaharul,praful de budinca il dizolvam in putin lapte rece,iar cand laptele da in clocot,adaugam budinca dizolvata in lapte,amestecand continuu...o lasam sa se raceasca,si adaugam margarina Rama.
Dupa intoarcere blatului merele vor fi deasupra,peste aceste mere o sa punem crema de budinca o intindem uniform pe toata suprafata....
Glazura :punem ciocolata la topit pe bain-marie impreuna cu untul,cand este topita o turnam peste crema de budinca.
Lasam la frigider pana se intareste glazura,apoi se portioneaza...,iar daca vreti puteti inlocui glazura de ciocolata cu frisca.
E o prajitura care initial s-a vrut simpla..adica doar cu prune si atat..:)...a avut parte si de un strat de crema ,
care si-a facut loc printre toate golurile din aluat,lasate de prune.. in urma coacerii prajiturii...
Am pregatit prajitura in felul urmator si cu ingredientele de mai jos:
-2 oua
-150 gr zahar tos
-100 ml ulei
-200 gr iaurt sau sana
-300 gr faina
-razatura de lamaie,zahar vanilat,esenta rom
-putina sare
-praf de copt.
-500 gr prune
Punem oualele in bolul in care mixam ,adaugam pe rand,zahar,ulei,iaurt,aromele si in cele din urma faina amestecata cu praful de copt.
Intr-o tava punem hartie de copt ,turnand compozitia si intinzand-o uniform pt toata suprafata.
Spalam bine prunele, si le taiem fasii subtiri pe lungime,le asezam peste aluat cat mai aproape una de alta,cand sunt gata asezate,dam tava la cuptor la foc moderat,pana devine rumenie,putem proba cu scobitoarea,acest aluat da posibilitatea deschiderii usii aragazului in timpul coacerii.Lasam sa se raceasca....dupa care turnam crema.
Crema a fost obtinuta dintr-un plic de crema de la Dr.Oetker de vanilie,respectiv din 250 ml lapte rece de la frigider amestecat cu 3 linguri zahar pudra si continutul plicului...se mixeaza bine la inceput cu viteza mica,..apoi cu viteza mai mare .
Am pus si 1 plic de gelatina alimentara, la inmuiat cu 5 linguri de apa rece...punand-o mai apoi pe baie de aburi,pana la dizolvarea totala a granulelor (atentie!!!,fara sa fiarba).
Se toarna gelatina racita peste crema in fir subtire,continuand sa amestecam bine in toate directiile.....,o sa va iasa o crema subtire nu va speriati...:D...,odata intinsa peste blatul cu prune,si pusa la frigider...isi va schimba consistenta.
Dupa cateva ore de stat la frigider,o portionam..
.si o decoram dupa preferinta..