Va prezint mai jos cateva idei pt aperitive,exceptie facand mezelurile si branzeturile,care sunt nelipsite, zic eu ....din fiecare platou al unei mese festive reusite.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-500 gr.carne pui,vita sau porc.(ideal ar fi sa folosim carne de pui)..:)
-2 cepe tocate marunt
-2 oua
-100 gr pesmet
-sare,piper,marar si patrunjel verde,boia de ardei dulce,curry.
-200 ml ulei pt prajit.
-50 gr seminte susan
-2 catei de usturoi.
Modul de preparare e foarte simplu,procedam exact ca si la chiftelele simple...respectiv carnea se toaca,impreuna cu ceapa,usturoiul se pun oualele,pesmetul,condimentele si verdeata,amestecand bine compozitia.
Punem uleiul la incins,si formam bile rotunde ,care urmeaza a fi "tavalite" prin semintele de susan...si puse la prajit...pana devin rumenii....puteti opta si pt varianta la cuptor.
500 gr file de peste(fara oase)
-3 oua
-150 gr pesmet
-250 ml ulei
-sare,piper
Fileul de peste se toaca la robot,adaugandu-se treptat celelalte ingrediente,oua,jumatate din cantitatea de pesmet si condimentele.
Din aceasta compozitie se formeaza "baghete"(crochete),se dau prin pesmet si se prajesc in ulei incins pana se rumenesc...
Sunca cu felii de branza Hochland.
Este un aperitiv pe cat de simplu pe atat de aspectuos si foarte gustos..
-300 gr Sunca York..(eu aici pe platoul acesta am folosit un rand Sunca si un rand Mortadela)
-1 pachet felii branza Hochland.
Prea multe nu sunt de spus..:),dupa cum arata si imaginea...se pune alternativ,o felie de sunca ,una de branza,si tot asa..ajungand undeva la 5 de sunca si 4 de felii de branza...La formele rotunde de sunca, se taie in triunghiuri...,iar la Sunca York patrata,se taie in patratele..
Pregatim salata de vinete,dupa reteta clasica...si dupa preferinta ,cu maioneza sau fara...
Se coc vinetele pe toate partile..se lasa la racit..intre timp tocam ceapa..si o punem cu sare..(pt a scoate acea "amareala")..,dupa care curatam vinetele le tocam..si le amestecam cu ceapa..si maioneza,(preparata dintr-un galbenus fiert si unu crud..2 linguri de mustar,un praf de sare...si ulei..amestecand continuu cu mixerul).
Eu mai pregatesc la ocazii - salata de boeuf reteta o gasiti aici
-ciuperci umplute reteta o gasiti aici
-oua umplute reteta o gasiti aici
-
Ce bine arata,si ce harnicuta ai fost!Felicitari si inca o data un An Nou fericit si La Multi Ani!
RăspundețiȘtergereEu incep cu salata de vinete...O zi buna! Cami
RăspundețiȘtergereMultumesc Carmen...la fel iti doresc si tie..un An Nou Fericit...si tot ce-ti doresti sa se implineasca...La multi ani!!
RăspundețiȘtergereCami,cu cea mai mare incredere..:))
RăspundețiȘtergereToate cele bune!
O zi frumoasa!
Chiar daca am mancat destul de aceste sarbatori, tot nu rezist si asi gusta din toate.
RăspundețiȘtergereUn An Nou cu bucurii Danna si la cat mai minunate retete.
La multi ani! Sanda
Multumesc frumos,Sanda....La multi ani!! Toate cele bune!!
RăspundețiȘtergereCe harnicuta ai fost si cate bunatati au tronat pe masa de sarbatori :)
RăspundețiȘtergereMai,sa fie!Cate bunatati!!!!
RăspundețiȘtergereI love Chinese Menu items
RăspundețiȘtergereawesome blog, do you have twitter or facebook? i will bookmark this page thanks. lina holzbauer
RăspundețiȘtergereThanks Lina ...
RăspundețiȘtergereYes, I have facebook and twitter, you find buttons in the top right column.
You can subscribe to my blog.
Va rog sa ma ajutati daca se poate, vreau sa stiu cum se face un trandafir din salam de sibiu.
RăspundețiȘtergereIulia,cu mare drag,te-as ajuta..am vazut facuti trandafiri din salam de Sibiu,in diverse meniuri,nu am facut pana acum..,iar daca ar fi sa-mi pun imaginatia in actiune...:).as spune:...se taie feliile foarte,foarte subtiri aproape transparente.se pun pe scobitoare,una in lipsa alteia..:)..Mi-ai dat tema pentru acasa..:))Trebuie sa-ncerc..stii cum e cu practica..ca la teorie toti suntem buni..:))
RăspundețiȘtergere