13 mai 2009

Oua umplute cu pasta din pateu...si acoperite cu sos tartar cu smantana.(bufet suedez).



Ingrediente:

oua-6 buc.

mustar- 2linguri

ulei -200 ml

smantana-100 gr

castraveciori murati-2buc (mici)

pateu-1 buc

branza telemea-100 gr

unt sau margarina-2 lunguri

patrunjel verde si sare.



Punem ouale la fiert,intre timp pregatim sosul tartar,astfel:pregatim maioneza dupa reteta obisnuita(1 galbenus crud,1 galbenus fiert,mustar,putina sare si ulei adaugat treptat,mixand continuu)...daca preferati cea la borcan din supermarket,merge la fel de bine...eu optez tot timpul pe prima varianta.



Taiem castraveciorii marunt,marunt..si ii lasam la scurs intr-o sita.Punem peste maioneza,smantana si castraveciorii scursi bine de zeama,dupa care punem acest sos la frigider.







Acum pregatim pasta care va umple oualele,astfel:
Pateul,untul,branza telemea,galbenusurile celor 6 oua,si patrunjelul,se amesteca bine cu mixerul,si se umplu jumatatile de ou.



Pe un platou punem un strat subtire de sos tartar...si apoi asezam acele jumatati de ou cu umplutura in jos...le asezam cum dorim noi..si turnam acel sos peste toate oualele..



Daca preferati puteti pune si patrunjel tocat marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu