30 martie 2010

Pastrav in Fulgi de Porumb



-1 kg Pastrav
-100 gr Faina Alba
-2 Oua
-200 gr Fulgi de Porumb
-Ulei pentru Prajit
-1 lamaie
-sare,piper alb si condimente pentru peste.

Pestele se spala,se curata....se usuca cu o hartie absorbanta....se condimenteaza..
Fulgii de porumb se maruntesc...cat va doriti de mici sau mari sa fie...eu i-am lasat mai mari...ne plac mai mult asa...
Ouale se bat bine cu putina sare si putin piper...
Uleiul se pune la incins...
Se iau bucatile de pastrav,se dau prin faina...apoi prin ou...si in cele din urma prin fulgii de porumb...
Si se prajesc in ulei incins...
Se stropesc cu zeama de lamaie...dupa ce sunt gata prajiti...
Se servesc cu garnitura de cartofi nature...sau cu mamaliguta...:)..
Sunt foarte deliciosi....in special... acea crusta...:))

28 martie 2010

Premii Noi...Premii Frumoase

Am primit de la Just me aceste minunate premii...Ii multumesc din suflet ,si le ofer si eu mai departe urmatoarelor bloguri dragi mie....Va doresc tuturor o duminica frumoasa...si toate gandurile bune!!



Carmen
Daniela
Claudia-Maria
Ana
Alison's trials
Bucataria Corinei
Diamond
Adnas54
Marcela
Bianca
Furnicuta Boscodina
Bucataria Paradis
Narnia
Miha's Blog
Livia's Blog
Lissa's Cakes
Irina
Miha
Maria Mihalache
Cami's Magic World
Vio
Michelle
Cu Mimi in bucatarie

Precum si tuturor celor ce ma vizitati si ma urmariti...Va multumesc tuturor!!

27 martie 2010

Guguluf cu Fructe de Padure(Zmeura+Afine)



Avem nevoie de urmatoarele ingrediente
-5 ouă
-5 linguri de ulei
-1 cana zahar
-5 linguri de apa
-1 cana faina
-1 praf copt
-1 zahar vanilinat
-razatura de lamaie
-un praf de sare.
-400 gr fructe de padure(eu am avut congelate zmeura si afine).
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri,dupa aceea,se pune pe foc,intr-o cratita,cana de zahar si cele 5 linguri de apa....Se lasa la topit,pana se formeaza un sirop,cand ridicam cu lingura din acel sirop,sa curga fir subtire fara sa se intrerupa,atunci este gata "siropul", il luam de pe foc si il lasam la racit putin.
Intre timp batem albusurile,impreuna cu sarea ,...spuma tare cand intoarcem vasul..sa nu curga.....,apoi adaugam siropul si... galbenusurile mixate bine cu uleiul si aromele(razatura lamaie,zaharul vanilat)..,in 2 reprize..amestecand continuu....

In cana de faina punem si praful de copt..si il incorporam treptat in acea compozitie,..amestecand usor..de jos in sus...cu o lingura de lemn...,iar daca o faceti la robotul de bucatarie....aceasta etapa,cand puneti faina...lasati pe viteza 1...pana la incorporarea fainii



Se unge forma in care urmeaza a fi copt guguluful...cu ulei si apoi cu faina...
Turnam compozitia in forma....si adaugam fructele,de jur imprejur,fara a le apasa...
Punem la cuptor...pana devine rumeniu pe deasupra...si evident sa treaca testul scobitorii...:)

Cand este rece...se rastoarna pe un platou....si se decoreaza dupa preferinta...cu zahar pudra..ciocolata...eu de data aceasta am ales jeleu de fructe..pt asta am avut nevoie de 1 plic tort gelee rosu...3 linguri de zahar...si 200 ml lichid (apa sau zeama de compot).Se urmeaza instructiunile de pe plic...si anume...lasam pe foc si amestecam continuu...fara a lasa...sa fiarba...
Am turnat pe forma de guguluf...doar pe partile canelate ale formei...
Se portioneaza si se serveste.....

 

24 martie 2010

Salata cu Piept de Pui "Santa Fe"

Avem nevoie de urmatoarele:

-1 buc. Salata Verde
-2 Rosii
-200 gr Piept Pui
-100 gr Ciuperci
-Cateva Masline
-1 Ardei Rosu
-1 Ceapa de Preferat Rosie
-1 Bucata Mica de Telina
-Cateva Boabe Porumb
-Sare,Piper Alb
-Ulei de Masline
-Otet Balsamic
-O Jumatate Lamaie.
Pieptul de pui se spala,se taie fasii...si se pune intr-o tigaie cu putin ulei,prajindu-se pana devine alb..apoi se lasa la racit
Se spala bine legumele,se curata si incepem sa le taiem fasii... Salata dupa ce a fost bine spalata frunza cu frunza...se rupe bucati mici,asezandu-se intr-un bol,adaugam la rand celelalte legume,punem putin ulei de masline,sare,piper si putin otet balsamic,amestecand usor cu 2 furculite.
Deasupra asezonam pieptul de pui...rosiile si maslinele.
Se face un dressing de lamaie...si se pune putin pe deasupra.Eu l-am facut din iaurt,zeama de lamaie...si condimente de la knorr(salad dressing ).

Se rade parmezan deasupra..
Este foarte delicioasa si racoroasa...!!!


21 martie 2010

Pizza Calzone



-Aluat Pizza reteta o gasiti aici
-200 gr sunca presata
-200 mozzarella
-100 gr ciuperci
-1 ardei rosu
-condimente pt pizza
-sos de rosii,la care adaugam oregano si busuioc..
-cascaval ras.

Mod de preparare:
Dupa ce aluatul e gata dospit...impartim aluatul in 3-4 bucati depinde pt cate persoane doriti sa pregatiti..

Intindem fiecare bucata pe rand..in forma rotunda.
Punem sosul de rosii..am pus putin..ca noua nu ne place cu sos mult..:)..lasand cativa cm de la margine,fara sa adaugam sos sau alte ingredinte..

Pe una din jumatatile cercului...punem sunca,mozzarella,ciupercile,ardeiul,cascavalul,condimentele.

Venim cu cealalta jumatate peste ingrediente,dar nu pana in capat,ci...exact pana unde termina sosul de rosii..,acum rulam partea lasata libera..

Un ou il batem cu putina sare si putin lapte...si cu o pensula ungem suprafata pizzei.



Se da la cuptor la foc moderat...este gata...incepe sa se rumeneasca...si daca ridicam putin cu o paleta partea de jos a pizzei..sa fie rumena...


Se serveste cu sos pizza...


Este foarte delicioasa si rapid de pregatit!!

19 martie 2010

Gogosi de Post


Pt aluat:

-400 ml apa calduta
-1 cub drojdie de bere
-10 linguri de ulei
-10 linguri zahar
- putina sare

-1 plic zahar vanilat
- razatura de lamaie
-700 gr faina(puneti cat cuprinde pt un aluat elastic si care se dezlipeste de marginile vasului)


Pt prajit:
-500 ml ulei floarea soarelui.


Pt decor:
-200 gr zahar pudra
-3 lingurite scortisoara.
-1 plic zahar vanilat
Mod de preparare:

Nu cred ca este o noutate,pregatirea gogosilor..insa eu recunosc,pot numara pe degete de cate ori am facut gogosi..:))...,da ,am facut de mai multe ori minciunele..cu iaurt,dar gogosi dinastea cu aluat dospit...nu prea...acum na,niciodata nu e prea tarziu...:))
Asadar,dizolvam drojdia in apa calduta,punem si 2 linguri de zahar...si amestecam bine,turnam intr-un vas,dupa care adaugam uleiul,restul de zahar,aromele..si faina,putin cate putin,pana aluatul devine elastic si se dezlipeste de pe vas...dupa ce l-am framantat bine.
Se lasa la dospit,pt vreo 40-50 min...pana isi dubleaza volumul...
Se imparte aluatul in 3-4 bucati,pt a fi mai usor de pregatit...


Luam prima bucata si o framantam bine,pe masa de lucru,pudrata bine cu faina...apoi o intindem si taiem forme rotunde...le punem pe un blat de lemn..pana le taiem pe toate,..si la fel procedam si cu celelalte bucati din aluat...

Conteaza mult,ca ele sa mai creasca si cat stau asa inainte de a fi prajite...
Eu asa procedez,le tai pe toate...si la urma le prajesc ...de abia au timp sa mai creasca putin..:))
Se pun in ulei incins..se intorc pe-o parte si pe alta..si se scot intr-o sita...sau pe hartie absorbanta..
Amestecam zaharul pudra cu scortisoara...si le pudram,atunci cand sunt calde..
Daca nu le pregatiti pt post....adaugati 2 oua...si in locul apei,folositi lapte..

Poftiti la gogosi sunt calde!!!...:)))...si infuriate..:))

18 martie 2010

Begonia cu Flori Albe


Este una dintre plantele acestei specii... care-mi place foarte mult....,aceasta Begonie e primita de 8 martie de la sotul meu,e superba..in special acum cand e foarte inflorita...
Face parte parte din familia Begoniaceae...eu o consider o planta destul de pretentioasa...si spun asta bazandu-ma pe faptul ca..am pierdut cateva begonii superbe..,de-a lungul timpului...:(
Are nevoie de lumina multa,naturala..fara soare direct
Locul amplasarii sa nu fie unu cu aer uscat....trebuie sa aiba umiditate ridicata....si foarte bine aerisit...Este foarte sensibila la curentii de aer...
Ii place caldura..ziua 25 grade...si noapte 15 grade..Pe timpul iernii trebuie tinuta in semirepaus,reducand temperatura si udand-o cat mai rar...cu foarte putina apa..

Udatul acestei plante trebuie sa fie unu, moderat...fara a atinge frunzele cu apa,deoarece pot aparea pete pe frunze..
E bine ca udatul sa se faca cand pamantul la suprafata este uscat putin...
Pamantul in care plantam Begonia...este bine sa fie format din turba,pamant de frunze..mranita si nisip..

Daca planta a crescut foarte mult,este bine sa ii schimbam ghiveciul cu unul mai mare ca si diametru
De doua ori pe luna,trebuie sa-i administram ingrasamant...,eu folosesc unu pt plante cu flori...
Daca ,crengutele Begoniei cresc mult..se pot rupe varfurile,
Odata cu inceperea iernii,planta incepe sa-si piarda frunzele...atunci intra in repaus...si cum spuneam si mai sus...trebuie udata foarte rar..cu putina apa....si tinuta la temperatura de 10-15 grade.

Primavara odata cu inceperea udarii regulate si aplicarii ingrasamantului..planta isi revine "la viata"...


15 martie 2010

Prajitura cu Nuca si Cafea



Avem nevoie de urmatoarele:

-1 Blat Pandispan..reteta o gasiti aici ..la care adaugam si o mana de nuca macinata
-1 Pachet Unt
-150 gr Zahar Pudra
-2 Galbenusuri
-150 ml Cafea Solubila(o cescuta,facuta mai concentrata).
-200 gr Nuca
-1 Ciocolata Alba
-50 ml Frisca Lichida
-1 plic Zahar Vanilat



In prima faza,pregatim nuca...maruntind-o la robot...si pusa intr-o tava la cuptor.....dupa care o lasam sa se raceasca foarte bine..
Preparam si cafeaua Ness...3 lingurite cafea Ness la o cescuta de 150 ml apa...
Untul sa fie cat de cat moale...(la temperatura camerei,tinut in prealabil)...se mixeaza cu zaharul pudra,zaharul vanilat..adaugand pe rand,galbenusurile..,iar in cele din urma,cafeaua putin cate putin...,pana obtinem o crema fina...cantitatea de cafea e relativa,puteti pune mai putina...,daca,...crema a ajuns la consistenta dorita...fina si nu foarte moale...
Adaugam si nuca....amestecand cu o lingura..pana la incorporarea completa a nucilor...
Insiropam blatul..,cu un sirop...(eu am insiropat cu cafea ramasa la care am adaugat rom si zahar)..,eu de regula nu insiropez prea mult blatul...cat sa absoarba putin ...
Intindem crema pe toata suprafata blatului.

Pregatim glazura de ciocolata alba.


Intr-un vas punem ciocolata maruntita egal...putin ulei(o lingurita).......Si o punem la bain-marie,pana la topirea completa.Dupa ce luam vasul de pe bain-marie...adaugam frisca lichida...eu de data aceasta am pus 2 linguri de smantana...
Este foarte delicioasa si speciala pentru mine...,imi aminteste de prajiturile pregatite in copilarie de mama,atunci cand veneau sarbatorile...aceasta si alte cateva..erau prajituri nelipsite la ocazii..


 

11 martie 2010

Ciuperci umplute cu Legume


Sunt delicioase,rapid de pregatit...,se pot consuma cu diverse garnituri,sau pur si simplu ca si aperitiv...de data aceasta le-am pregatit de Post,si am ales o garnitura de cartofi prajiti...
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente


-500 gr ciuperci
-1 bucatica de praz(partea verde)
-1 ceapa mica
-1 ardei rosu(am pus capia)
-4 rosii cherry
-2 catei usturoi
-50 ml ulei
-patrunjel si marar verde
-cateva masline( 3-4)
-sare si piper.

Mod de preparare:

Este unu simplu de tot....:).
Se spala bine legumele,se taie marunt...Ciupercile se spala si ele... li se iau coditele,...se taie si ele marunt...,iar palarioarele se sterg cu hartie absorbanta...

Palarioarele ciupercilor le punem pe un gratar cu fata in jos..si le dam la cuptor pt cateva minute..
Intr-o tigaie...sau wok..se pune putin ulei la incins,si se adauga legumele pe rand,prazul,ceapa,ardeiul,usturoiul,maslinele,coditele ciupercilor...se lasa putin sa se caleasca,apoi adaugam si rosiile,condimentele...si spre sfarsit adaugam verdeata(marar+patrunjel),amestecand continuu.
Scoatem ciupercile de la cuptor
Umplem fiecare palarioara cu..compozitia de legume...,dupa ce in prealabil am presarat in ciupercute sare si piper..
Se pun din nou pe gratar,sau puteti folosi o tava....,(eu am folosit acest gratar grill...pt a nu sta in zeama lasata de ciuperci...),le decorati dupa preferinta..si se dau din nou la cuptor pt 10-15 minute.
Daca nu le pregatiti de Post..puteti pune cascaval ras,deasupra...
Cam asta e tot....au fost foarte,foarte bune...:))