24 ianuarie 2010

PUI UMPLUT CU FICATEI...LA CUPTOR

 
Este foarte gustos,simplu de pregatit...si aleg sa-l prepar,cand nu e timp de stat in bucatarie,si cat sta el la cuptor..poti face si altceva in timpul asta...
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:


-1 pui griller
-500 gr ficatei pui
-1 ceapa sau praz
-50 gr sunca presata
-5 linguri pesmet
-2 oua
-sare
-piper alb
-condimente pt. pui
-curry
-sos de rosii
-ulei
-oregano,rozmarin,busuioc..


Mod de preparare:

Se spala bine ficateii de pui,si se pun la fiert in apa cu putin sare..nu se lasa mult,doar cateva clocote..
Puiul se curata bine,se spala...si se lasa deoparte pregatind umplutura astfel:
Ficateii impreuna cu sunca,ceapa sau prazul,se pun la robot...se toaca marunt,se adauga sare ,piper si condimente pt pui(putin),oualele si pesmetul,si daca va place puteti pune si ceva verdeata,marar sau patrunjel...
Cu aceasta compozitie,umplem partea interioara a puiului,dupa care urmeaza sa prindem cu scobitori..sau eventual sa coasem...pt a nu iesi umplutura afara...eu ales scobitorile..:)

Se unge cu o pensula ,ulei pe toata suprafata puiului,pt a sta condimentele mai bine pe el...si presaram condimente pt pui,sare si piper,curry...
Se pune pe un gratar grill...si se da la cuptor...

Intr-un bol ,punem sosul de rosii si putin ulei,impreuna cu oregano,rozmarin,busuioc,si cand e puiul in cuptor,dam cu aceasta compozitie pe suprafata puiului,din cand in cand...pt formarea acelei cruste,delicioase..:)
Se lasa la cuptor,timp de 2 ore,..2 ore si 30 min,..in functie de tipul cuptorului...
Cand este gata,se portioneaza..si se serveste..alaturi de garnitura..si salata...


4 comentarii:

  1. Mama ce bine arata puiul tau.
    Felicitari!!! Cred ca ati avut pofta...

    RăspundeţiȘtergere
  2. @Maria..intradevar e foarte delicios...Te mai astept oricand cu mare drag..

    RăspundeţiȘtergere
  3. @ Bianca..Multumesc ...ohh da...si inca cum...:)
    O seara frumoasa!!

    RăspundeţiȘtergere