13 octombrie 2009

Papricas de pui cu galuste.

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pt papricas:
-500 gr carne pui
-2 cepe
-3 rosii
-1 ardei gras
-100 ml ulei
-boia de ardei dulce sau iute (cum preferati),sare,piper si verdeata(patrunjel si marar),foi de dafin.


Pt galuste:
- 2 oua
-50 gr unt
-150 gr faina
sare,piper si putin patrunjel verde.

Mod de preparare papricas:

Se spala legumele ,se curata si se taie marunt,la fel si cu bucatile de pui.Intr-o cratita punem la incins uleiul,si adaugam bucatile de pui,le intoarcem pe toate partile,pana s-au prajit bine,urmeaza sa adaugam legumele(ceapa si ardeii)...cand s-au calit,adaugam si rosiile si boiaua de ardei,precum si condimentele,lasandu-le sa fiarba impreuna adaugand cate putina apa calda,daca scade prea mult.













Intre timp pregatim galustele,batem oualele cu sare si piper,adaugam untul ,amestecam bine de tot cu telul,punem si patrunjelul verde(optional),si faina ,putin cate putin,pana obtinem o compozitie nici prea moale ,nici prea tare.

Separat intr-o alta cratita punem apa si sare,si cand aceasta apa clocoteste,adaugam galustele luate cu lingurita , lasam prima galusca, sa vedem cat de repede se ridica deasupra si daca se "imprastie".:)).in functie de asta,mai adaugam faina,daca e necesar...Cand sunt fierte,le punem in compozitia de papricas.
Presaram patrunjel si marar verde...si nu-mi ramane decat sa va spun "Pofta buna"!!

2 comentarii:

  1. E o mancare foarte buna si eu o fac de multe ori.
    La mine pe blog te asteapta un premiu, cand ai timp si poti te astept sa-l ridici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Livia pt premiu..O saptamana buna!

    RăspundețiȘtergere