16 noiembrie 2011

Ciuperci pane cu sos de branza




Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru ciupercile pane:
-500 gr ciuperci champignon
-2 oua
-250 gr pesmet auriu
-sare si piper
-200 ml ulei pentru prajit

Pentru sosul de branza:
-50 gr unt
-1 lingura faina
-100 ml lapte
-1 tub crema de branza cu smantana.
-100 gr cascaval sau parmezan ras(optional).
-sare si piper alb.

Mod de preparare:
Ciupercile se spala,se taie in jumatati daca sunt mai mari..,iar daca sunt mici,le puteti lasa intregi..
Ouale se bat cu putina sare...Pesmetul se amesteca cu sare si piper..Incingem uleiul...,dam fiecare ciupercuta prin oua si apoi prin pesmet,dupa care le prajim pe ambele parti..
Se scot ..si se lasa pe hartie absorbanta...

Pregatim sosul de branza,dupa cum urmeaza:...Untul il punem pe foc intr-un vas,lasam sa se topeasca,adaugam faina..amestecam bine(avem grija sa nu se arda sau sa faca cocoloase)..cand s-a incorporat toata faina..adaugam si laptele...il mai lasam pe foc cateva clocote...evident amestecand continuu...Dam vasul deoparte,adaugam si branza...si amestecam pana devine o crema fina....potrivim gustul cu sare si piper..
Este un aperitiv delicios..si rapid de pregatit...

2 comentarii:

  1. Plac mult ciupercile! Ale tale-s minunate! Si cu sos yammy!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Corina..Asa este..sunt tare bune..:))
    O zi frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere