26 mai 2011

Prajitura cu Rubarba si Bezea



Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-5 oua
-150 gr zahar tos(pentru blat)
-200 gr unt
-50 ml lapte
-1/2 lingurita praf copt
-1 plic zahar vanilinat
-razatura de lamaie+portocala
-300 gr faina alba
-putina sare
-500 gr Rubarba.
-150 gr zahar tos(pentru bezea).

Mod de preparare:
Este o prajitura foarte simplu de pregatit..:)...asadar, in bolul mixerului punem 1 ou,iar celorlalte 4 le punem doar galbenusurile..impreuna cu zaharul ,zaharul vanilinat,razatura de lamaie si putina sare..mixam bine de tot,pana compozitia devine o crema alba fina...adaugam si untul la temperatura camerei,laptele continuand sa mixam ...Faina o amestecam cu praful de copt...dupa care o adaugam treptat compozitiei de oua..
Rubarba se spala se curata de acea coaja subtire..si se taie bucati egale..
Tapetam o tava cu hartie pentru copt...adaugam compozitia de blat,peste care asezam bucatile de rubarba...
 Dam tava la cuptor la foc moderat,pentru 20-30 minute...pana incep marginile sa devina rumene.
In timpul asta pregatim bezeaua...din cele 4 albusuri ramase si 150 gr zahar tos..Mixam bine albusurile pana  devin spuma,adaugand mai apoi treptat zaharul...continuand sa mixam pana nu se mai simt cristalele de zahar,iar spuma devine lucioasa si tare...
Scoatem tava din cuptor ,asezam bezeaua intinzand-o pe toata suprafata..
 Punem tava din nou la cuptor la foc mic,(pana se rumeneste frumos.).:)..pentru 10-15 minute..
 Lasam sa se raceasca..apoi o portionam dupa preferinta..
 Este delicioasaaa ,dulce-acrisoara ,pufoasa si foarte aromata..:))
 

5 comentarii:

  1. Am facut prajitura si a iesit super. Multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur mult ca ti-a placut, Aralia..!
    Toate cele bune..

    RăspundețiȘtergere
  3. F.fina.Inainte de a pune rubarba e bine sa se.presare peste aluat un plic cu intaritor de frisca.In acest fel se evita umezirea foii,care ramine,dupa copt,usor crocanta.Am pus rubarba 800g taiata cuburi si amestecata cu 2 linguri de zahar si 1 lingurita de scortisoara pentru aroma.
    Im bezea am adaugat, la final,cu multa grija,1 1/2 lingurita de amidon care ii da stabilitate pentru mai mult timp.
    A fost un deliciu apreciat de toti.

    RăspundețiȘtergere