7 noiembrie 2009

Prajitura cu mere,crema de vanilie si ciocolata.

Prajiturile cu fructe fiind preferatele noastre....,azi va prezint o prajitura delicioasa...si rapid de pregatit...:D
Ingrediente pt blat:
-2 oua
-150 gr zahar tos
-100 ml ulei
-200 gr iaurt sau sana
-300 gr faina
-razatura de lamaie,zahar vanilat,esenta rom
-putina sare
-praf de copt.

-500 gr mere.
-3 linguri cacao

Ingrediente pt crema:

-1 budinca vanilie
-3 linguri zahar

-500 ml lapte
-200 gr margarina Rama
.

Ingrediente pt glazura:
-200 gr ciocolata menaj
-1 bucatica de unt
.

Mod de preparare blat:

Spalam bine merele,le curatam de coaja si samburi...,taiandu-le mai apoi in felii subtiri.Intr-o tava punem staniol,si asezam merele pe toata suprafata cat mai aproape unele de altele.
Pudram cu scortisoara, si pregatim blatul ce urmeaza a fi pus peste mere...se poate folosi reteta de pandispan...sau reteta ce am folosit-o eu de data aceasta.
L-am pregatit
acest blat in felul urmator:punem oualele in bolul in care mixam ,adaugam pe rand,zahar,ulei,iaurt,aromele si in cele din urma faina amestecata cu praful de copt.
Peste mere punem jumatate din compozitia pregatita mai sus...,iar in cealalta jumatate punem cacaoa si amestecam bine, apoi o intindem pe toata suprafata tavii,peste aluatul "alb"...,urmand sa dam la cuptor ,si cand e rumenita si trece testul scobitorii,o scoatem lasand-o la racit...,urmatorul pas fiind rasturnarea blatului si pregatirea cremei si a glazurii.
Crema o pregatim conform indicatiilor de pe ambalaj,respectiv punem laptele la fiert cu zaharul,praful de budinca il dizolvam in putin lapte rece,iar cand laptele da in clocot,adaugam budinca dizolvata in lapte,amestecand continuu...o lasam sa se raceasca,si adaugam margarina Rama.
Dupa intoarcere blatului merele vor fi deasupra,peste aceste mere o sa punem crema de budinca o intindem uniform pe toata suprafata....
Glazura :punem ciocolata la topit pe bain-marie impreuna cu untul,cand este topita o turnam peste crema de budinca.


Lasam la frigider pana se intareste glazura,apoi se portioneaza...,iar daca vreti puteti inlocui glazura de ciocolata cu frisca.

2 comentarii: