5 octombrie 2010

Conopida la cuptor



Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-1 conopida potrivita
-2 oua
-300 gr cascaval ras
-300 gr smantana
-sare,piper alb
-marar(optional)

Mod de preparare:
Conopida se spala,se curata...se pune la fiert in apa cu sare.
Cand este fiarta,se scoate intr-o sita...sa lasa la racit,apoi se desface in buchete mici.
Intr-un vas batem ouale cu sare si piper...adaugam smantana si mararul(optional)..
Cascavalul il dam pe razatoarea mica...
Pregatim un vas termorezistent..il tapetam cu unt,punem un rand de cascaval ras...peste care asezam un rand de conopida....continuam cu un rand de smantana , cascaval ras....,inca un rand de conopida,smantana...si cascaval ras..
Se da la cuptor pentru 40 minute la foc moderat,...pentru gratinare...
Este delicioasa...se serveste calda...dar si rece, e la fel de buna..:)

4 comentarii:

  1. Ador conopida indiferent cum e pregatita. pupik.

    RăspundețiȘtergere
  2. Geniala mancarea asta. Nu stiu daca ma pot satura de conopida. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu,Sara...:)..e foarte delicioasa in orice combinatie.
    Iti multumesc pentru vizita,
    te pup..

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Anca pentru vizita, e intradevar foarte buna conopida,da gust bun oricarui fel de mancare..O sa pun zilele urmatoarele si cu maioneza..imi place la fel de mult.
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere