20 martie 2012

Tort "Inima"



Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru Blat:
-5 oua
-150 gr zahar tos
-130 gr faina
-20 gr cacao
-1/2 plic praf copt
-1 zahar vanilat
-putina sare

Pentru insiroparea blatului:
-200 ml apa
-3 linguri cappuccino
-1 esenta rom

Pentru Crema:
-1 ou
-150 gr zahar pudra
-100 ml lapte
-1 lingura cu varf ,amidon
-200 gr unt
-2 linguri cacao
-2 lingurite ness.

Pentru decor:
-ciocolata rasa
-nuca .

Mod de preparare:
Pregatim blatul  dupa cum urmeaza:...Se bat ouale intregi cu putina sare,adaugam pe rand zaharul,zaharul vanilat si mixam foarte ,foarte bine....pana obtinem o compozitie albicioasa care si-a triplat volumul initial...Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa...,urmand a le adauga treptat in compozitia de oua,amestecand usor cu o lingura sau spatula,pana la incorporarea totala(aceasta operatiune trebuie realizata fara mixer)..Tapetam forma cu hartie pentru copt..dupa care turnam compozitia,niveland-o pe toata suprafata..Dam forma la cuptor pentru 25-30 minute,la foc moderat,pana blatul de rumeneste pe margini,desprinzandu-se usor de forma.
Pregatim crema ...,pana se raceste blatul...Oul il batem bine cu telul,adaugam lingura de amidon,omogenizam si turnam si laptele,continuand sa amestecam..In compozitia obtinuta adaugam ness-ul si cacaoa,transferand vasul la foc,amestecand foarte des pentru a nu se prinde crema de peretii vasului...Separat spumam untul (tinut in prealabil la temperatura camerei) impreuna cu zaharul pudra...Cand compozitia de cacao este racita,o adaugam peste unt..putin cate putin...mixand pana obtinem o crema fina..
Blatul in taiem in 3 felii..Insiropam prima parte cu siropul format din cappuccino,apa calda si esenta rom..,intindem crema uniform pe toata suprafata..,procedam la fel si cu restul cremei si feliilor de blat..Imbracam tortuletul in crema...si-l decoram dupa preferinta cu nuca si ciocolara rasa..

Sa aveti o saptamana frumoasa in continuare!!



14 comentarii:

  1. Ce bine arata, cred ca-i tare bun. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Danna, multumesc ca m-ai inclus pe lista ta de bloguri, cu ocazia asta te-am descoperit si eu :), iar tortul asta de pe prima pagina arata atat de bine, incat m-ai cucerit complet. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Ruxi,multumesc frumos pt cuvintele tale si pt vizita..:)
    Pupici,
    Weekend placut!!

    RăspundețiȘtergere